Tips&Tricks – плажът, моят приятел!

Даваме ти практични съвети, които ще те направят мастър по овладяването на плажни ивици.

0 коментара Сподели:

Да опознаваш, да пътуваш, да виждаш, да се учиш, да си приключенец и изследовател – това прави живота по-цветен и красив. За да получиш максимална наслада от всички тези преживявания, ние те съветваме да заложиш на мъдрия избор – безалкохолната бира Birell. Вкусовите ѝ качества напълно се припокриват с обикновеното пиво с тази разлика, че Birell не съдържа алкохол, направена е само и единствено от съставки с естествен произход и няма да ти обърка плановете, а напротив – ще те освежи. Четеш тези редове благодарение на Birell и на тяхното мото, че всички имаме нужда от ново и свежо начало.

Познаваш усещането най-после да стъпиш на мечтания плаж, да заровиш крака в пясъка и аха, тъкмо да се отдадеш на пълен кеф, се сещаш, че си забравил да си вземеш нещо за пиене, че пропускът на чадър към 14:00 часа май ще се окаже фатален, че телефонът ти е целият в пясък, че сандвичите ти вече не приличат на картинките от Джейми Оливър и че тоталната ти неподготовка май е на път да ти съсипе прекарването.

Плажът си е специфично „животно“ и за неговото овладяване са нужни малки трикчета,

които ще те извадят от зоната на здрача и ще ти позволят да се радваш на почивката ти, без нищо да ти липсва. Ето ги и тях:

ПОДГОТОВКАТА

Знаем, че е досадно да се подготвяш 3 часа за плажа, да взимаш милион неща, да се бавиш и т.н. Искаш просто да излезеш и да се гмурнеш в голямото синьо, без допълнителни подробности. По принцип това е възможно, но само ако си на палатка на Кара дере и морето е на крачка след дърпане на ципа. При останалите случаи десет минути забавяне в квартирата, хотела или бунгалото ще ти осигурят цял ден безгрижно прекарване.

Ето и как го правим ние – основните ти артикули за плажа трябва да са малко и много точно подбрани, за да не тежат, но и за да имаш всичко, от което се нуждаеш.

Списъкът включва голяма плажна чанта или раница, в която грижливо поставяш: плажна кърпа, слънцезащитен крем и вода (!!!). Тези три „стълба“ на плажното съществуване са най-важното, а водата (минимум 1,5 л) е задължителна, защото без хидратация няма да станат нещата. До тях в малък плосък несесер, спейсбекче или друго непромокаемо пликче поставяш телефон, пари, лична карта, ключове и малък сгънат чифт бельо, в случай че искаш да свалиш мокрия бански след плажуването. Малко пакетче крекери, солети или друго леко хапване също са за предпочитане, за да не влизаш във водата на абсолютно празен стомах. Чадърът е почти задължителен, но ако не ти се мъкне, около плажа винаги има как да си наемеш или купиш.

ЕКСТРИТЕ

Всичко останало, като студени напитки, храна, нещо за четене, козметика или надуваеми водни играчки са екстри, които ти преценяваш дали ще носиш. Ако нямаш хладилна чанта за напитките и храната – можеш да ги увиеш в съвсем обикновено готварско фолио. Това ще ги запази хладни за по-дълго време, храната ще се спаси от пясъка и разваляне, а след разгъването на сандвичите фолиото става перфектна „табла“, на която да ги похапнеш и след това грижливо да увиеш остатъците и да ги изхвърлиш в предвидените за това места. А дамите съветваме – ако освен слънцезащитния крем трябва да вземете още козметика,

нека това да е само още едно нещо – кокосово масло! То е като „светия граал“, когато говорим за плажа.

Може да го използвате като мазило с лек слънцезащитен фактор, може да се използва при ухапване от насекоми или изгаряния от медуза, може да хидратирате с него кожата си, а ако намажете косата – това ще я предпази от коварните слънчеви лъчи. Съветваме да го изсипете в удобно шише или тубичка с пулверизатор и, разбира се – не забравяйте ластика или шнолата за коса. Без тях на плажа единственото, което ще имаме със сигурност, са нерви!

МЯСТОТО

След като сте се подготвили добре, трябва да направите само още едно много важно нещо – да изберете перфектното място! Тази стъпка също е важна, защото ще ви осигури целодневен релакс и радост. Избягвайте местата много близо до плажните заведения – пиенето и храната са близо, но шумът, глъчката и многото хора също.

Избягвайте зоните с многобройни семейства, пищящи деца и роднини, а също и тези с видимо прекалили с алкохола „картаджии“ и батки с диагоналки.

Обикновено краят на плажа или място в близост до скали е супер локация, като, ако си поставите нещата на по-голяма площ – ще си осигурите така мечтаната зона само за вас.

 

Ако искаш още море и Birell – виж 5-те места, от които да се насладиш на скока: морето.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *