9 любими неща от 2019: Александър Шпатов

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Какво изниква в ума ти при мисълта за 2019 година? Любима песен, нов сезон на сериал или първите подкасти, които успя да чуеш? Може би ремонтите в центъра или осъщественото пътешествие, за което мечтаеш от години? Всеки крие своя образ за изминалите 365 дни и в този ред на мисли решихме да ги обобщим за няколко личности, които според нас са белязали отминаващата година. В следващите редове ни разкриват любимите си, най-обикновени за всеки от тях неща, но за нас безкрайно любопитни и отразяващи най-готиното и интересно от годината.

Тази година „На живо от София“ беше Александър Шпатов.

Освен премиерата на сборника на любимия ни градски разказвач съвсем скоро успяхме да гледаме и театралната постановка #LoveSofia. Сто процента всеки един от нас неминуемо е присъствал в поне един от потенциалните столични сюжети, но освен това решихме да разпитаме Александър и за другите хайлайти на 2019, както той сам казва: „с фокус върху България, за света всичко е достатъчно предъвквано, шервано и репоствано“.

Песен

Този родопски dnb ремикс от Иван Шопов + Авигея. От 11 хиляди гледания, поне 300 са мои.

Филм

По-точно сериал, защото за първи път от страшно много време ми се случваше да чакам следващия епизод с нетърпение. „Денят на бащата“ по БНТ с Весела Бабинова и Захари Бахаров – точно обратното на всички бози, ферментиращи с лесни държавни пари. 

Книга

„Изнасилени от чудеса“ на Радослав Парушев. Или съм му забравил предишните книги, или тази наистина е една от най-добрите му.

Човек

За четвърта поредна година – екипът на читАлнЯта.

Извън всичко останало, само през 2019 сме дарили над 7500 книги за библиотеките в страната. Искрена благодарност за ентусиазма им.

Събитие

Meadows in the Mountain или най-близкото нещо до Burning Man, което България може да си позволи. (Имам и снимки, но не са за показване:) 

Място

пещера Утробата, потенциално най-голямата забележителност на България. Илюстрирам:

 

 

 

Придобивка

Една кана за разбиване на айрян за 3.90.

Хоби / нова мания

домашен бейлис .

Подкаст

сещам се единствено за „Дарик асансьор“ на Самуил Петканов, но надали ще се брои.

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *