Няма по-велик подарък от вярата, надеждата и любовта

Подари помощта си на деца в нужда, подари щастие за Коледа

0 коментара Сподели:

Ухание на вкусни курабийки и домашен уют се носи от къщите в града. Ярки светлини и шарени витрини греят от всеки ъгъл, а мелодията на Коледа изпълва иначе глухите улици и премръзналите ни сърца. Дългите списъци с подаръци се изплъзват из ръцете ни, а продавачите в магазините доволно потриват ръцете си, когато поредният човек остави спестяванията си за така желания от него предмет. От глъчката и понякога изкуствения смях ние почти забравихме, че няма по-голям подарък към близките ни от любовта.

Нито пък има по-голям подарък към когото и да било от това да запалиш пламъка на вярата и надеждата в очите му. 

За много хора приказната коледна картина остава само далечен мираж и несбъдната мечта. Най-тъжно е, когато част от тях са най-беззащитните сред нас – децата. Нищо не може да разбие сърцето ти така, както тъжно, гладно и самотно дете не просто пред теб, тук и сега, а на празник, в който трябва душата му да е изпълнена с любов. Затова от всеки от нас зависи да им подарим пламъчето на надеждата, вярата и любовта. Защото за тях не съществува по-ценна играчка, конструктор или джаджа. Но помощта ни не просто трябва да е на думи, да е въображаема. Тя трябва да е истинска.

Виж повече: Как да бъдеш по-добър човек по празниците

"Всичко е възможно в мечтите на децата, но въображаема помощ не стига. Нужна е истинска" е новата инициатива за набиране на средства за няколко ключови области, в които да подкрепи малчуганите и да им вдъхне надежда. Актьорите Радина Думаян и Юлиян Вергов застават плътно зад инициативата и ние смятаме да направим абсолютно същото. Всеки желаещ да помогне на децата, може да се присъедини към Благодетелите на УНИЦЕФ с месечно дарение от 5 лева през телефона си, като изпрати SMS с текст 5 към номер 1021, като по всяко време може да се откаже от тази възможност, като изпрати безплатно съобщение към същия номер с буква S или STOP. Дарения могат да се правят и онлайн на dari.unicef.bg.

Виж повече: Истината за седемте джуджета

До момента над 1000 родители на малки деца от десетки населени места са получили подкрепа за позитивно родителство чрез програмата. УНИЦЕФ подкрепя децата с програмата си "Да пораснем заедно", като полезна информация за родители откриваме ето тук. Освен това над 35 детски градини в страната са направили първите си стъпки към по-качествено предучилищно образование за дечица със специални потребности благодарение на кампаниите на организацията. А повече за работата на УНИЦЕФ можеш да намериш ето тук. Подари истинска надежда на малчуган в нужда.

Щастливо и спокойно дете днес се превръща в силен възрастен утре. А децата са нашето бъдеще. 

А зимата е за двама…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *