Що за животно е спортно-елегантният стил и къде да го откриеш

И ти ли си представяш анцунг с високи токчета?

0 коментара Сподели:

Всеки път, когато чуя „спортно-елегантен“ си представям някой герой от страниците за балкански мемета, който си е сложил анцунг и официални обувки. Или анцунг с високи токчета, което не един или двама модни блогъри са изпробвали като комбинация. Но каква е същността на тази стилистика? Искаш с едно облекло да покажеш, че хем си на работа, хем успяваш да ходиш и на фитнес?

Ако трябва да изследваме различните дрескодове, като превод на английски, няма конкретен термин, но се доближава най-вече до smart casual.

Но как да ги разграничим? Кое кога се носи? Кои дрехи принадлежат към различните категории?

В последните дни преди новото десетителите имам анонс: границите на всички тези разграничения са толкова размити, че съвременния начин на обличане е едно хибридно дете от няколко вида. Ежедневието ни е забързано и това е най-леката дума, с която можем да опишем това, което ни се случва. Тези обстоятелства предразполагат и естествената еволюция на нашето облекло, което да отговаря на различни критерии едновременно. Например един обикновен ден на градски човек може да премине през няколко различни сюжета. Като се започне сутрин на работа, а след това последвалите различни дейности – вечеря, кино, изложба, театър или пък защо не някое от нашите Afterwork събития. Това значи един аутфит за всички тези приключения и той трябва да стои еднакво добре и в офиса, и в бара. Този фюжън на стила се крие зад името „спортно-елегантен“. 

За да е по-ясно визуално мога да дам пример с Armani. Брандът всъщност е разделен на подбрандове, всеки от които отговаря на различна концепция. Те включват Giorgio Armani Privé, Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Junior, и Armani Exchange. Privé е с най-висок статут, последвано от Giorgio Armani и Emporio Armani. Находчивите им бранд мениджъри обаче са помислили за всички и доказателство за това е Armani Exchange. Там запазват духа на марката, но превъплащават енергията на всички градски хора, като предоставят и удобство, и елегантност, което ни връща на основната тема на спортно-елегантния стил. Той също трябва да бъде и на по-достъпни цени(на което Armani Exchange отговаря в сравнение с останалите подбрандове).

За наша радост, достъпната им колекция е налична в магазините на Collective.

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *