Забрави фразата „студено ми е“ тази зима

Облечи се топло, облечи се стилно

0 коментара Сподели:

За едни зимата е ски, греяно вино, вечери вкъщи и всички други дейности, характерни за безгрижните хора. Но човек колкото и добре да живее, все се появява и някой от другия типаж: вечно мрънкащи заради прилежащите на студения сезон условия. Или ще е кишата, или трафика, или това, че се стъмва рано – общо взето списъкът с оплакванията винаги може да бъде удължен. Но най-опасна става фразата „студено ми е“, защото в нейната клопка попадат и някои от любимите ни хора, с които не искаме да губим социалната си интеракция за следващите 3 месеца.

През лятото в един момент може да съблечеш всичко, но да продължава да ти е жега и няма много какво да направиш.

През зимата обаче винаги можеш да добавиш нещо, за да си осигуриш по-голям комфорт. Не, това не значи да си навлечеш всичко възможно, но има хакове, с които да решиш проблема между теб и ниските температури.

Вълнени чорапи

Забрави за така приятната комбинация на кецове и почти достигащите глезена дънки. Остави я за пролетта, защото краката и главата са най-важните части от тялото, когато става въпрос за настинка. Замени едва покриващите ходилото чорапи с дълги и по възможност с вълна. Не си представяй нещо дебело и неудобно, те изглеждат като всички други, но процентът вълна в състава им казва своята дума в минусовите температури. В комбинация с подходящите обувки, няма сняг, който да ти се опре.

Виж повече: Дрехите, които искат да влязат в гардероба ти този сезон

Moon boots

Говорейки за обувки, добре изглеждащите ботуши много често имат само естетическа функция и няма да издържат стрес теста на студа. Един от най-важните фактори е подметката – гладката подметка изобщо не помага, когато навън е ледена пързалка и е съвсем възможно преждевременно да излезеш в коледен отпуск – само че заради счупване на някой крайник, което съвсем няма да ти бъде приятно по време на предстоящите купони. 

Друго важно нещо е материалът, от който са изработени. Тук опциите не са безкрайни и най-вече се свеждат до естествена срещу изкуствена кожа, или полиестер с вата. Ако не си фен на нещата от животински произход, но все пак искаш ботуши, които отговарят на всички условия за преживяване на зимен апокалипсис, има един хибрид, който да ползваш. Това са Moon boots, които съчетават и еко кожа, и вата. Освен че топлят безпрецедентно, те са и супер забавни. Казвам го, защото дизайнът им позволява един чифт да се носи от няколко поредни номера (например от 37 до 40), а също така няма лява и дясна – обуват се както и да си ги сложиш. Тази опция бих нарекла революционна, особено за сутрините, в които си полузаспал, навън е още тъмно, а ти трябва да се приведеш във вид, за да излезеш. 

Няма копчета, няма ципове, няма лява и дясна обувка – нахлузваш и си good to go!

Тази година лунните обувки навършиха 50, а у нас можеш да ги намериш в Collective.

Ски костюм

Дали е -10⁰ на пистата или на "Оборище", все са си -10⁰ градуса. Ако разполагаш с някое яко зимно спортно костюмче, приготви го и за софийските улици. Спортната естетика може да бъде вдъхновение и за стайлинги през студените дни. В случая дейностите, от които можем да се вдъхновим, са сноуборд и ски, за които често има страхотни екипи. Защо да не излезем и от границите на зимните курорти и да не ги пренесем в градска среда? Това начинание има потенциала да се превърне в тренд за следващия сезон, имайки предвид удобството и топлината. 

Виж повече: Наметалото: когато искаш да си supergirl в градски условия

Наслояване

Ако имаш 2 тънки якета, се приготви да ги слееш в едно цяло и да направиш трансоформърса на зимните връхни дрехи. Тази тенденция е все още в зародиш, но ще добие още по-голяма популярност, след като усетиш предимствата. Като например да не ти е студено. Палто, кожено или дънково яке, „шушляк“ или какво там имаш – комбинирай смело. NB! По-добре, ако едното е поне леко овърсайз, за да имаш свобода в движенията, или това отдолу да е по-тънко, за да не изглеждаш като балон.

Тук ти казваме как да провалиш кариерата си тъкмо на коледното парти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *