Jameson представя: 5 филма, които ще те накарат да се запишеш на балет

Предлагаме ти няколко заглавия, които няма да те заковат пред екрана... а ще те накарат да танцуваш

0 коментара Сподели:

Те ще те предизвикат да станеш, да изхвърлиш всички мебели от хола и да направиш плие. Да се гмурнеш под повърхността и да спретнеш хореография на собствените си чувства. Приготви се за интимен танц с емоциите, от който кръвта ти ще закипи. Разбира се, с помощта на… Jameson.

Flashdance (1983)

Класиката на класиките, режисирана от Ейдриън Лайн, така взривява 80-те на мина- лия век, че дори следващият си припява Flashdance… What a Feeling. Невинната, но решена на кариера в балета героиня на Дженифър Бийлс се впуска в пътешествие към собствената си мечта. Защо пък един заварчик да не влезе в Танцовата академия в Питсбърг?

Виж повече: 10 от най-добрите филми на 2019 (досега)

Black Swan (2010)

Мрачен, истински и болезнен като растящ навътре нокът – този филм ще накара да провериш тялото си за малки отворени рани, от които растат лебедови пера. Едва ли има по-подходяща от Портман за този актьорски танц. Балет, в който страстта танцува с лудостта, а доброто – със злото по Чайковски.

Cracks (2009)

Зад стените на един интернат от 30-те група ученички от отбора по воден балет са като блестящи частици, привлечени от своята преподавателка – загадъчната г-ца Джи (Ева Грийн). До момента, в който пристига Фиама (Мария Валверде) –нова ученичка, която раздвижва наглед спокойните води на интерната.

Dirty Dancing (1987)

Франсис „Бейби“ Хаусман (Дженифър Грей) е обикновено момиче от 60-те. Разбира се, това се променя, когато къдрокоската среща талантливия учител по танци Джони Касъл (Патрик Суейзи), който учи на бални танци богати съпруги. Бейби бързо разбира, че страстта на Джони не са скучните строги стъпки, а чувствените движения в латино ритъм. Ето защо, когато Джони губи партньорката си, Бейби решава да спаси кариерата му, като я замести. Останалото, както се казва, е история и тя звучи в парчета като She’s Like The Wind и Hungry Eyes.

Виж повече: Пет сериала, които да не пропускаме през ноември

Honey (2003)

Бунтуваща се срещу своите родители, които искат дъщеря им да играе винаги на сигурно, Хъни Даниълс (ама наистина сладката Джесика Алба) се мести в сърцето на големия град, където улиците трептят от звуци и енергия. Животът й там е не е лесен, но целта си струва. През деня Хъни води клас по хип хоп в местния детски център. През нощта припечелва като сервитьорка и избухва на дансинга в клуба, където страстта й към танца е магнит за погледите. Сред тези погледи е и този на известен видеорежисьор…

А ти виж как можеш да си спечелиш нов телевизор ето тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *