Ръководство за оцеляване на Черния петък

Практични съвети как да излезем победители в битката с намаленията

0 коментара Сподели:

Датата за смарт шопинг тази година е една: 22 ноември, още позната като Black Friday 2019.

Мястото с яките оферти също е едно – eMAG. Най-големият електронен магазин (да не се бърка с магазин за електроника) е осигурил 220 000 продукта на склад във всевъзможни категории – от дрехи и обувки, през компютри и всякаква техника, до стоки за дома, градината, децата и домашните любимци. Намаленията са разкошни и процентите са впечатляващи, но отдавна не сте единствените, които знаят за офертите от Черния петък: рекордните към момента 95% от българите познават търговската кампания, а 73% от тях възнамеряват да се възползват от специалните оферти и да направят покупка! Това са данни от национално представително проучване, не теории тип „една приятелка каза“. С други думи не един, а няколко милиона сънародници точат зъби за апетитните оферти в Деня с главно Д – 22 ноември. Ти трябва да ги победиш!

Виж повече: Гласувай за любимите си филми и сериали и спечели нов телевизор

Блъсканиците и опашките са нещо, което асоциираме с хипермаркетите, но във виртуалния свят на онлайн шопинга адреналинът не е по-малък.За една минута на миналия Черен петък клиентите на eMAG са поръчали в сайта им 1098 продукта! Точно така – цели секции, хладилници и перални, често най-изгодните, са били разграбени буквално за секунди. Само за да си го представиш – на 22 ноември, по време на Черния петък, eMAG ще дръпнат една трета от целия трафик на родния интернет. Така че да очакваш, че точно тези продукти, на които си хвърлил око, ще останат незабелязани е… хм… оптимистично. Да не използваме по-силна дума. 

Най-важните трикове на GoGuide, компилирани на база на дългогодишен опит в дебнене на онлайн оферти са:

НАПРАВИ СИ СПИСЪК

Във всяка книга с житейски съвети го пише на първа страница: „Петте П-та. Предварителната Подготовка Предотвратява Провала на Представлението“. В случая най-добре е да знаеш какво търсиш. Всички сме гледали репортажите по новините с масовите боища за стоки на намаление в Ню Джърси. Представи си същото, но във виртуална среда. По-големите намаления са в по-малки количества – това е закон на Вселената. Както са и „Кой превари – той завари“, „Кихнеш – губиш“, „Тука има, тука няма“… и така нататък, хващаш идеята. Затова бъди умен в смарт пазаруването и си направи списък с любими продукти. Предварително. Защото иначе рискуваш шопинг листът да стане инвентар на несбъднати мечти. Времето за сравняване на параметрите и избор на цвят е в дните преди 22 ноември, не на самата дата. Това е все едно да си избираш полет на летището – докато се чудиш и маеш, опа… самолетът вече е излетял!

ПОДГОТВИ СИ ПРОФИЛА

Селектирането на продукта е половината пазаруване. Докато не си натиснал бутона „Купи“, всичко просто е във виртуалната количка, не в ръцете ти. При това в ситуация, където стотни от секундата са от значение. Няма нужда да оставяш нищо на случайността: увери се, че си запазил предварително данните за плащане и доставка в онлайн профила; тествай; запознай се как работи системата. Това е нещо като генерална репетиция. Все пак не искаш да излезеш на състезание, без да познаваш терена, нали така?

Виж повече: Току-що открихме: 12 чифта обувки, които искаме да имаме

ИНСТАЛИРАЙ СИ ПРИЛОЖЕНИЕТО

Освен скорост и мобилност приложението на eMAG ти дава едно много важно преимущество: ако приемеш да получаваш известия, ще имаш нотификация за старта на  Black Friday. С други думи, вместо да дебнеш пред монитора тип „рефреш след рефреш“, ще разбереш за старта на Черния петък със съобщение, като нормален модерен човек. Така ще можеш да се наредиш веднага първи на  виртуалната опашка. Добави към това и всички други удобства, и няма какво да мислиш – направо инсталираш. 

Всички искаме да получим продуктите си колкото може по-скоро, по възможност веднага. За съжаление това е физически невъзможно. Удобен вариант и смазващ лайфхак е като опция за доставка да използваш „вземане от офис на куриер“.

Така изпреварваш събитията с няколко дни, а  партньорите на eMAG имат цели 2600 офиса за получаване на пратки в цялата страна, включително специални гишета в Български пощи.

Все едно от всички тези места ще ти е удобно.

А ти си избери тренди визия като за моден диктатор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *