10 от най-добрите филми на 2019 досега

Кои са заглавията, които ни държаха без дъх в киносалона

0 коментара Сподели:

2019 може да не остане в историята като най-великата година за киното като изкуство, каквато например е 1999, но пък без съмнение ще остави своя отпечатък в статистиката за филмите като бизнес. В следващите редове ти представяме сериалите, които белязаха годината досега. Освен всичко останало могат да ти донесат и страхотна награда – 55-инчовия OLED телевизор от Philips, за да ги гледаш отново и отново на голям екран.

Кой беше за теб филмът на 2019? Не забравяй да гласуваш от 1 до 30 ноември в HiComm Content Awards 2019–2020 за любимия си сериал, филм, песен, албум, игра и приложение и спечели.

Тук ще откриеш всички категории и номинираните в тях, за които можеш да гласуваш, за да грабнеш голямата награда.

Ето част от номинациите във филмовите категории:

Avengers: Endgame

Финалният епизод от Трета фаза на филмите за киновселената на Марвел завърши сагата за Авенджърите, при това с безброй връщанки, камеота, смешки и няколко смърти, за които още ревем. Най-много плака Джеймс Камерън, защото Endgame стана най-гледаният филм на всички времена, измествайки от тази позиция не един, а два негови.

Виж повече: Най-гледаните филми в България до този момент 

Captain Marvel

Бри Ларсън в ролята на Капитан Марвел срита както комикс злодеите, така и троловете сексисти и общо взето се доказа като истински супергерой, при това икона на феминизма. Филмът направи 1,1 милиарда долара в боксофиса и се класира под номер 4 за годината дотук, 9-и сред филмите за супергерои и 22-ри в класацията по приходи на всички времена.

Spider-Man: Far from Home

Без да блести с нищо особено, но също така без грешка в сюжета и реализацията, този епизод на „Спайдърмен“, действието, в който се развива в пост-Ендгейм Марвъл вселена, честно казано, даде на феновете това, което очакваха. Също така Том Холънд уби. Цифрите също доказаха любовта – филмът задмина Skyfall и се превърна в най-успешното заглавие на Sony Pictures в световен план.

Aladdin

На теория римейк на „Аладин“ с режисьор Гай Ричи и Уил Смит в ролята на джина звучеше като проект, който може да се обърка изключително много. В крайна сметка обаче подходящото за цялото семейство филмче, пълно със специални ефекти, най-добрият от които без съмнение е споменатият вече Уил Смит, стана абсолютен хит.

Критиците не бяха сигурни дали го харесват, но публиката гласува и Aladdin събра милиард долара в бокс офиса.

Us

Майсторът на политически поляризираните хорър филми Джордан Пийл след „Бягай!“ продължи напред с Us – спиращ кръвта филм, който включва едно от най-великите изпълнения в жанра на всички времена, а именно ролята на Лупита Нионг'о. Дали ще пожъне същите успехи и на „Оскари“-те, предстои да разберем.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Третата серия на Джон Уик беше толкова кървава и брутална, че накара дори големи мъже да направят физиономии. Киану Рийвс обаче блестеше по-силно от всякога, а в двучасовия адреналинов кик празна секунда просто нямаше: от гън-фу, през невъобразими каскади, до убийства с кон. Всичко това го превърна финансово и в големия победител на годината – 340 милиона долара печалба при няма и 75 милиона бюджет.

Once Upon a Time… in Hollywood

Много се изговори за новия, девети филм на Тарантино, но едно не може да отрекат дори най-яростните хейтъри – това е уникална капсула на времето в една паралелна реалност на 1969, където всичко е възможно. А за епичния финал дори три часа екранно време си заслужават чакането. Също така никой никога не е вярвал, че ще гледа рамо до рамо Брад Пит и Леонардо ди Каприо, камо ли с Ал Пачино за малко до тях.

Виж повече: Тарантино убива с Once upon a time in Hollywood

Toy Story 4

Най-великият анимиран франчайз го направи отново – новата серия разбива с добре позната формула от смях и сълзи, в съотношение 7 към 1. При това в новия епизод най-ярко блести звездата на Форки – една уродлива вилица. Том Хенкс обяви в шоуто на Елън Дедженерис, че това ще е последната серия на сагата за играчките, но ние отказваме да го повярваме.

Parasite

Южнокорейският кино мастър Бонг Джун-хо успя да надскочи себе си (Mother, Okja, Snowpiercer) за пореден път с абсолютния шедьовър Parasite. Черната комедия с елементи на драма и трилър спечели ценителите по цял свят с универсалната си притча за имащите и нямащите, разказана с цялата сатира на света.

Joker

Обичайте го, мразете го, „Жокера“ е един от филмите на годината, а изпълнението на Хоакин Финикс – едно от най-великите екранни превъплъщения на всички времена.

Никой в историята не е успял да комбинира толкова добре черна комедия с елементи на психо профил на престъпната патология. Макар и вързан със света на комиксите, филмът Joker е еднократно кино събитие, което съществува в своя собствена вселена. Дано да не го развалят с някое ненужно продължение.

А ти виж кои са най-гледаните филми в България до този момент

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *