В София през уикенда: 01 – 03 ноември

Sofia Game Night, този уикенд

0 коментара Сподели:

Този уикенд се маскираме като за последно с финалното хелоуинско гранде парти на Трастена. Освен това се отправяме на пътешествие из София, където всяко място се е преобразило по повод съботната Sofia Game Night 2019.

Ще ти издадем и най-секретно пазената парти тайна в града и какво още – чети тук.

 

Game Nomad и White Stork Republic at Koncept Space се обединяват, за да ни забъркат тематично събитие с крафт бири, базирани на рецепти от настолни игри. Ще имаш възможност да дегустираш модификациите, подготвени за Sofia Game Night, докато играеш една от най-известните игри за варене на бира Brew Crafters. С компанията ще се превъплътите в пивовари, които разполагат с материали като хмел и малц, цех за варене на бира, ще наемате работници и складове. За производството на крафт бира обаче е необходима най-вече добра стратегия за управление на ресурсите. Кой ще се окаже най-добър пивовар, ще разберем тази събота.

Виж повече: Неастрологичен хороскоп за месец ноември 

 

Чрез изкуство, преплетено в игра, можем да общуваме пълноценно и свободно без бариерите на езика. За да ни покаже нагледно това, КО-ОП събира заедно млади местни артисти и бежанци в България, които ще работят в екип, отвъд етническите граници и стандартните норми на общуване, ще използват езика на изкуството да изразят себе си. Заедно те ще създадат уникални картини, които ще бъдат превърнати в пъзел. Let's fit together е темата, по която ще работят, а пъзелът е препратка към идеята, че бягайки далеч от войната и репресията, бежанците трябва да подредят живота си отново тук – като пъзел. А в Нощта на игрите всички посетители на КО-ОП ще имат възможността чрез изкуството и играта да подреждат картини от парчета пъзел, които след това ще могат да отнесат в домовете си. 

 

Най-добрият начин да запазиш скрита тайната е да се преструваш, че не съществува. Този уикенд Best Kept Secret в града те очаква отново в непозната досега локация, за едно разтърсващо парти. Дрескодът отново е black,  а специално за изданието те очаква лайв изпълнение на „Жлъч“. Какво още – следи в страницата на събитието във facebook.

 

Второто издание на великото хелоуинско парти на Трастена те очаква тази събота, отново на територията на Fabrica 126. Приветстват ни с новата реколта на Трастена за добре дошли. Пространството ще бъде преобразено в три тематични етажа с 6 музикални зали, освен това в двора ще намериш food trucks. Карнавалните костюми са задължителен елемент, очакват ни с реквизит, хореографии и всички циркове, на които сме способни.

Виж повече: 10 неща, които не трябва да правиш в София

DISASTER TO MASTER | COCKTAIL CLASSES 4.2 (ZERO-WASTE COCKTAILS)
Неделя, 15 часа, Motif

През ноември се гмуркаме в дълбокото, за да направим опит за zero-waste напитки. Никос Хляпас ще ни покаже как бихме могли да забъркаме zero-waste коктейл в най-новия бар на София – Motif – на 03 и 17 ноември от 15.00 часа. Ще се научим да използваме пълния потенциал на  съствките си и да използваме креативно различните им части. Както казва един от пионерите в zero-waste кухнята и миксологията, Douglas McMaster, “боклукът е провал на въображението”.

 

Вдъхновени от botanical арт темата, Cactus Lab започват поредица от събития, в които ще им гостуват различни български брандове. Първото събитие ще посрещне автори, чиято страст към растенията се изразява върху текстил – Beti Bones Lingerie ни е подготвила специална селекция от невероятно красиво ръчно изработено бельо – всички илюстрации са авторски и ще са свързани с растенията. Вторият гост е Mbroidery или Мина Иванова, автор най-прекрасните бродерии, които зашеметяват с цветове и детайл. Всичките обвързани с темата "растенията в нашия градски живот". Освен всичко, което тези две хубави момичета ще представят, екипът от Cactus Lab ще се включи също с различни видове лесни за отглеждане листнодекоративни растения, кактуси и сукуленти, съдове и аксесоари за интериорно озеленяване, полезни и красиви книги, както и лимитираните ни колекции продукти.

Говорим ти и за софийския (гр)адски транспорт и за метрото 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *