5 лично изстрадани грешки, които да не допускаш с Хелоуин костюма си

С какво трябва да внимаваш, когато подготвяш тоалета за празника

0 коментара Сподели:

Хелоуин е една от най-важните дати в парти календара, като напоследък вече настигна по силни емоции и клубна активност даже Нова година. Да посрещнеш 31 октомври без костюм обаче е все едно да отидеш на пуул парти с шуба – някак си разваля концепцията. При избора на тоалет за празника повечето пъти сме повлияни от мода и търсен сексапил, по-рядко анализираме чисто практичните аспекти на дадената маска.

Ето няколко задължителни условия, формулирани по метода проба-грешка, на които костюмът трябва да отговаря, за да не се превърне в провал празникът: 

да е WC френдли

На партито ще ти се наложи да отидеш до тоалетната между 5 и 10 пъти в зависимост от размера на пикочния мехур и количеството изпита бира. Ако се облечеш като мумия и за целта се налага всеки път да се разплиташ, рискуваш да те набият или да се напикаеш. Аз лично веднъж се бях направил на Топ Гън пилот, без да преценя, че костюмът няма цип и се сваля изцяло даже за да пишкаш. Вратата не се заключваше. До края на вечерта цялото парти беше видяло от мен повече, отколкото аз и те бихме желали.

Виж повече: 5 секси Хелоуин костюма

да позволява интимност

Освен ако не излизаш на 31-ви с мисията да гониш зли духове, концепцията на костюма трябва да е „достатъчно страшен, за да е в стилистиката – достатъчно секси, че да върже“. Всички помним сцената от Mean Girls със зомби булката. Ако се стигне до целуване, за предпочитане е да нямаш стърчащи, заплашителни неща по главата си. Веднъж бях заложил на класиката промушен през главата нож. Звучеше като як костюм, преди да открия, че всички мацки са изключително привързани към очите си и не биха рискували да изгубят даже едно от тях. Съответно ме заобикаляха от почтително разстояние.

да не се разпада

Дори най-самоделният хелоуински костюм трябва да може да издържи една цяла вечер, без да се скъса, разпори, разпръцка, разнищи и прочие разпадания. Най-добре е, преди да се метнеш навън, да му направиш един стрес тест с танци в домашни условия. Все пак, ако се дезинтегрира на съставни части, можеш да се сдобиеш с нов костюм доста по-лесно, отколкото с ново достойнство. Една година взех радикалното решение да се облека като жена. Гърдите ми бяха изработени от презервативи, пълни с вода.

След авария със сутиена едната от тях се пръсна и се подмокрих яко, не по хубавия начин.

да не се разтича

Повечето костюми включват сенки, боички и всевъзможни цапотения. Важно е да прецениш нивото на издръжливост за нещата, които слагаш по лицето си. Иначе рискуваш да започнеш като принцеса, а да приключиш с лицето на Жокера. Имам, естествено, и подобна история. На някакъв детски Хелоуин ми хрумна гениалната идея да се маскирам като Джими Хендрикс. Специфичната пигментация на кожата му постигнах с водни боички. Това, което не бях предвидил, беше, че след едно определено време цялото ми лице ще се напука като демон преди финала на хорър филм. Накрая никой не можеше да познае какво съм – всички отговаряха: „Не знам, нещо ужасно?“.

Виж повече: Когато изядеш бонбоните на децата за Хелоуин

да можеш да вървиш по улиците с него

Колкото и близо да си до партито, не е лошо да работиш с най-лошия възможен сценарий – а именно ходене пеша. Всичко се случва: купонът е изпърдял, сменяте, настъпил е такси апокалипсис, нямате избор. Трябва да си с нещо по себе си, което няма да ти пречи да се движиш по улиците, без клошарите да ти подвикват, а бабите да чупят бастуни от възмутено блъскане в земята. Понякога се оказва, че даже семплите костюми са взривоопасни. Миналият 31-ви, в разгара на ремонта по „Графа“, аз минах оттам облечен като строителен работник.

Хората ме гледаха, сякаш съм Антихриста, и няколко души сериозно се замислиха да ме набият. Ей така, да си знам.

Ето ти и няколко предложения за перфектния Хелоуин костюм 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *