Съботно-неделни винени вечери и как да ги прекараш

Нямаме търпение да си останем вкъщи

0 коментара Сподели:

Спомняш ли си откога не си оставал вкъщи през уикенда? Знаем, че си парти душа, която обича да следи най-интересните събития в града, и понякога вероятно ти се събират цели месеци, в които не си си оставал у дома. Колкото и да е приятно да се социализираш и да черпиш с големи шепи от казана с любопитства на градския живот, есента е най-хубавото време, в което да си подариш малко време за себе си – като си останеш вкъщи. 

В следващия списък ти даваме няколко идеи какво да правиш през уикенда, когато да излезеш навън не е опция.

Разбира се, ти най-добре знаеш какво те зарежда повече от  чай от мача по време на туристическа обиколка в световен мегаполис, но ние сме тук, за да ти предложим няколко неща само с намигване, че времето, прекарано у дома, е също толкова ползотворно, колкото и това, прекарано в бара. Може дори и повече. 

Експериментирай в кухнята

Освен ако не си наистина много запален по кулинарията или вече нямаш необходимите умения поне за бърза подготовка на продуктите преди самото им готвене, то вероятно често не ти остава време да готвиш сложни (и под сложни имаме предвид по-скоро многокомпонентни) гозби. Е, да, но ако имаш цялата събота вечер,  за да експериментираш и опитваш? Обещаваме, не само ще станеш мастърът на паеята, но дори ще ти остане време да опиташ с кое вино най-добре си подхожда. Естествено, не е нужно да правиш всичко това сам. Покани приятели и си организирайте импровизирана кулинарна фиеста. Нека всеки донесе нещо, което е приготвил по-рано през деня, и си спретнете една вкусна дегустация. 

Виж повече: Meat lovers: всичко, което трябва да знаеш за Black Angus

Влез във филма

Добре, наистина може да е малко банално, но не е ли идеално – да се сгушиш с чаша вино и да изгледаш цял сезон на нов сериал или някой забравен стар филм?

Лично на нас ни се струва много подходящо през есента да се гледат мистерии, sci-fi с трилър елементи и spooky ленти (може и да сме повлияни от Хелоуин, но какво да се прави…), а още  по-яко би било да правиш това на свещи и в готина компания. Ако да гледаш филм пък не ти стига, влез в него, като поканиш приятели и си формирате една вечеринка с игра на филми. Помниш ли как се играе? Винаги е супер забавно и върви много добре с наздравици между заглавията. 

Бордови игри

Бордовите игри отдавна не са запазена територия само за деца и тийнейджъри и само който не е търсил в Интернет best adult board games (най-добри бордови игри за възрастни), не знае, че и този сегмент в „гейминга“ се разви супер стремглаво в последните години. Каквото и да си говорим, игрите увличат, а бордовите са брънката от индустрията, която по-скоро социализира играчите, вместо да ги поставя в ситуация на общуване с машина. От нас да знаеш – тези за възрастни се играят най-добре в компанията на пивки вина, а  и играчите стават по-смели. 

Виж повече: 10 настолни игри, когато навън завали 

Пий вино

Неслучайно вмъкваме виното почти навсякъде в съботно-неделните планове. Честно казано, за нас всеки сезон е вино сезон и не бихме казали, че през есента ни е по-приятно да го пием, отколкото когато и да е през останалата част от годината. Но! Сега е времето да си останеш вкъщи и да обърнеш внимание на това, което пиеш. Можеш да се разровиш в интернет, за да провериш кои са най-подходящите вина за храната, която обикновено консумираме в по-студените месеци, да вложиш време, за да научиш повече за самите вина и как да ги разпознаваш или просто да поканиш приятели, за да си поговорите на по чаша хубаво вино. Каквото и да избереш, за всичко са подходящи Quantum – най-награждаваните вина на Domaine Boyar, създадени с много внимание към детайла и ориентирани км модерното винарство. Ако трябва да препоръчаме с какво да започнеш, това ще бъде Пино ноар & Мерло, където хармонията между двата сорта е водеща тема. Виното се съчетава перфектно с голям брой храни и пикантни блюда. Подходящо е за яйчени салати, паста, бели и червени меса, дивеч и сирена. Оцветявайки вечерите ни в тайнствено наситен цвят и носейки аромат на зряла вишна, череша, къпина, свежа трева и едва доловими дъбови нотки, QUANTUM Пино ноар & Мерло бързо омагьосва небцето ни. И то дългo помни сочната и хармонична мекота, добрата дължина и пълнотата.

О, няма как да не споменем и плодовия финал със стимулиращ сетивата ни спомен. С две думи – купаж от най-доброто!

Тест: Какъв си ти според виното, което пиеш? 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *