Тео Ушев дава ново лице на „Физика на тъгата“

Романът от Георги Господинов излиза за осми път с чисто нова корица

0 коментара Сподели:

Тео Ушев скроява чисто новата корица на емблематичия роман на Георги Господинов  „Физика на тъгата“ по свой образ и подобие. 

Специалното осмо издание на книгата ще се появи месец преди българската премиерата на анимацията на Ушев, създадена по текста на Господинов.

Близо осем години след публикуването си „Физика на тъгата“ продължава да е една от най-четените и превеждани книги у нас. Издадена на 15 езика по света, носител на наградата „Ян Михалски“ (Швейцария), това е „една задължителна книга за остатъка от живота ни“ (KleineZeitung).

Тази есен полското издание на романа е финалист за европейската награда „Ангелус”, която ще се връчи на 19 октомври.

Новата корица на „Физика на тъгата“ е с рисунка от едноименния филм. Това е вторият проект на тандема Ушев – Господинов след късометражната анимация „Сляпата Вайша“, която беше номинирана за „Оскар“ през 2017 г.

След световна премиера в Торонто 27-минутната лента „Физика на тъгата” идва и в България. 

Гласовете на баща и син – Доналд и Росиф Съдърланд – разказват историята зад кадър и произнасят ключовата фраза от романа „Аз сме“.

Единствената засега прожекция у нас ще бъде в рамките на „Киномания” на 17 ноември в зала 1 на НДК в присъствието на Георги Господинов и Теодор Ушев.

7 ужасяващо страшни романи.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *