Наръчник за оцеляване: Студентски град

Или как да се оправиш в абсолютната джунгла в София

0 коментара Сподели:
Студентски град

От дискотеките през кафетата до разбитите улици – настоящият дом на бъдещето на нацията определено не е особено приветлив както за новодошлите, така и за „старите кучета“. Затова ти даваме няколко съвета, които са абсолютен must, ако искаш да оцелееш в квартала на студентите.

Живееш в общежитие, не в дворец

Надежда всякаква тука оставете. Почти като в деветте кръга на ада, тук също може да се сблъскаш със суровата реалност на общежитията и да попаднеш в стая, която е извадена от филм на ужасите. И трябва да се оправяш сам. Инстинктивната ти реакция сигурно ще е плач, но една боя по-късно и стаята ти ще изглежда в пъти по-добре. Най-лесният начин да декорираш общежитието си и да внесеш уют в него е да използваш абсолютно всякакви неща за акцент. Книги, цветя, картички – абсолютно всичко, което трупаш по рафтовете в родния си дом, може да бъде пренесено и да си спестиш абсурдните разходи за фигурки от иначе симпатичните магазини за декорация. А възглавниците на леглото ти със сигурност ще те накарат да се почувстваш повече „вкъщи“. Иначе must са преносим котлон, духалка, филтрираща кана (по-евтино е и не трябва да носиш туби) и хладилник (ако това е изненада за някого). 

Предимствата на това да си никой

За всички принцове и принцеси от близките и далечните китни градчета и села – тук вече сте на ничия земя. В началото ще се стресираш от факта, че тук на никого не му дреме кой си, какъв си, важно е само как ще представиш себе си. Всеки в Студентски град е инкогнито. Ако се чувстваш сам, купони има под път и над път и никой няма да те върне, стига да носиш нещо за пиене/хапване. В този ред на мисли, ако вечеряш сам, тренираш сам или правиш каквото и да е друго сам – няма кой да те съди. Студентски град е перфектното място да се научиш да съжителстваш преди всичко със себе си. Фитнеси, танци, спортни зали, библиотека под 42 блок, която работи до 12 – сам избираш с кое да поставиш началото.

Кратка ода за домашните любимци на общака

Студентски град

Да, говорим за любимото животно на всеки студент – хлебарката. Искаш или не, все някога се срещаш с нея. Истината е, че спрейовете не работят. Друга истина е, че проблемът идва повече от блока, отколкото от твоята собствена стая. И все пак можеш да се справиш (но никога завинаги) с тях единствено с лентички и къщички, които продават в абсолютно всяка аптека в Студентски.

Внимавай какво търсиш 

Всеки блок си има група във Фейсбук и в нея можеш да видиш молби за всевъзможни неща. Тирбушони, отвертки, лекарства, метър, кантари и какво ли още не. Има обаче една много симпатична теория, че зад някои от тези желания си стои кодирана покана за малко по-интересни занимания. Затова винаги, винаги внимавай какво търсиш в групата на блока – изненадата може да е (не)приятна.

Храната, Санчо

Студентски град

Най-умилителната гледка в началото на академичната година е първокурсник в супермаркет, който си мисли, че това е Светият граал на евтината храна. Грешка. Всички заведения за бързо хранене + столовете в Студентски предлагат: 1. по-евтина и 2. по-питателна храна от който и да е магазин. Лична равносметка е, че по този начин се спестяват най-малко сто лева на месец (което си е много за студент на общак). 

А тук се чудим какво пък му има на Студентски град

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *