4 нови български филма и къде да ги гледаш

И още много заглавия на предстоящия фестивал Sofia Biting Docs

0 коментара Сподели:

Българското кино е като хубавата храна – никога не е достатъчно. Знаеш, че обичаме да те запознаваме с най-новите заглавия от родната филмова сцена. Днес сме повече от добри и ти представяме цели четири ленти, които със сигурност ще заинтригуват киномана в теб. Най-хубавото? Всички ще откриеш на едно място.

Четири българските заглавия откриваме в програмата на предстоящия фестивал за документално кино Sofia Biting Docs.

От 27 септември до 3 октомври в три от любимите ни кина в столицата ще се срещнем с някои от най-вълнуващите световни и родни ленти, показващи света в истинските му краски. А откриването е подобаващо за фест на наша територия – първият филм е премиерата на "Бялото братство и духовната школа на Рила" на режисьора Пламен Симеонов. Датата е 27-и, часът е 19:00, мястото е Домът на киното. Какво още да очакваме в останалите дни и кои са другите 3 български заглавия? 

"Пясък в чекмедже", "Море на вятъра" и "Портрет на един панелен блок" са останалите родни продукции, до които ще се докоснем на фестивала. Провокация от настоящето в първия, смисълът зад свободния дух във втория и съдбата на обикновения човек в последния очакват всеки един от нас, за да се потопим в образите и историите им. А останалият свят се мести при нас директно с филми от Индия, Украйна, Бразилия, Испания и още много различни лица на земното кълбо.

Още за събитието ще откриеш тук и на неговата Фейсбук страница

А кои са най-гледаните филми в България до този момент

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *