Най-доброто от Йордан Радичков идва в ръцете ти

Предстои нова среща с кулминацията в творчеството на един от най-великите ни разказвачи

0 коментара Сподели:

Йордан Радичков е едно от най-големите събития от началото до самото настояще на родната литература. Познаваме го най-вече с разказите, детските истории и пиесите му, но ключовият елемент в библиографията му е далеч от всичко изброено. "Ноев ковчег" е романът на Радичков, утвърдил се като безспорна кулминация в творчеството на автора. В края на този месец ще погледнем този литературен шедьовър по съвсем различен начин. 

На 25 септември "Ноев ковчег" ще получи заслужено внимание от гости и жители на столицата.

От 18:30 часа в изложбената зала на Столичната библиотека ще се докоснем до новото издание на романа, което идва при нас по повод 90 години от рождението на Йордан Радичков. Представянето на „Ноев ковчег“ ще бъде придружено от изложба с илюстрации по текстовете от книгата. Разкошните картини към романа са дело на талантливата Ива Димитрова, а за да те приковем към спиращия дъха талант на Радичков, ти представяме встъпителните думи в романа:

„И тъй, нагърбвам се със задачата да продължа по-нататък, като започна отново да сковавам бедния плавателен съд и лека-полека да пълня трюма му. Нямам никакви шансове за успех, но при всеки случай си казвам окуражително: „Хайде, удавнико, на добър час!“.

Все пак е по-добре да се удавим в океана, отколкото да се удавим на сушата!“ 

След излизането си “Ноев ковчег“ е определена като голямата книга на Йордан Радичков.

А ние нямаме търпение отново да разлистим страниците ѝ и да се докоснем до плътните образи, легендите за енигмата Васил Левски и дори  Мао Дзъдун, който плаче пред собствения си портрет. Още за събитието ще откриеш ето тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *