#МногоПовече у дома

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Те могат да виждат в тъмното или синьо-зеленото като бяло, но имат същото усещане за домашен уют като нас, хората! Независимо дали са Късокосместа британка, Тибетски мастиф или Улична превъзходна – когато става дума за любов, сърцата им са от една порода.

Вдъхновени от последната кампания на ИКЕА с четириногите герои Карма и Гръм, Go Guidе се огледа из града за още любимци, приютени от хора с големи сърца.

P.S. Един от домашните любимци от рекламата  се казва HOPPIG. Него лесно може да приютиш в дома си, без да са необходими особени грижи, просто мини през касата на ИКЕА.

Бандата на мино 

Запознай се с Екатерина Мино – дългогодишен италиански гражданин, собственик на магазин за обувки „Мино 1923“ и глава на сплотена кучешка фамилия. Типично по италиански в дома ѝ цари врява, която от кучешкия език на Миа, Лили и Алекс се превежда като „Животът е прекрасен!“.

Виж повече: 7 причини да си вземеш куче

Веднага ни напомниха на „Пуц, Жълтурко и техните приятели“ – онази стара аудио приказка, в която уличните кучета Пуц и Жълтурко се сблъскват с префърцунения нрав на чистокръвните Микадо и Чародейко. В приказката на Екатерина обаче черно-бялата Лили, която Мино прибира от градинката на НДК, се чувства направо супер в компанията на породистите си приятели, лабрадорите. „Както казваше свекърва ми – Лили е българка с осанка на италианка. Тя е умна и просто знае, че е красива.“ Когато я намира до дома си, Екатерина решава да даде на Лили право на избор: да живее в дома ѝ или на дивата улица. След като Лили нощува при нея, Мино я пуска на свобода. А на сутринта… познай! Лили отново е на прага ѝ – сякаш цял живот е живяла на пресечката на щастието и късмета.

Сякаш черно-бялата лили цял живот е живяла на пресечката на щастието и късмета…

Котешкият марш на Наталия

Мислиш, че няма по-голям джакпот от това една великолепна Британска късокосместа, родена в „Хаджи Димитър“ да заживее на пъпа на София като най-известния четириног блогър в България? Почакай да видиш Златин – красива Улична превъзходна, доставена от съдбата в кашон с получател Щастлива Случайност. 

Румен е темерут и не си дава много зор, а Златин е умникът, който сам си отваря хладилника. Двамата са братя по щастлива съдба!

Един ден Наталия от Sedwick Shop се събужда с Котешкия марш в главата и с пухкавата мисъл: „Вкъщи трябва да има котка до края на деня, иначе всички ще умрем!“. Речено-сторено. И въпреки че е 10-о поколение апартаментен котарак с динамична професия, с времето Румен изглежда все по-самотен. Ето как Наталия се натъква на обявата за Златин. Пусната е от дама, която го е намерила в кашон. Тя обещава да го повери на Наталия при две условия: да е в безопасност и да се разбира със заварения котарак! „Не знам кой е този Румен!“ – отсича дамата, след като Наталия се опитва да я впечатли със славата му. „За нея важно беше просто Златин да е щастлив…“ Днес, въпреки че Румен е темерут и не си дава много зор, а Златин е умникът, който сам си отваря хладилника, двамата са братя по една повече от щастлива съдба.

Препоръчваме ти тези 7 вдъхновяващи книги за силната връзка между хора и животни

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *