В настроние за храна и улични фестивали

MOOD FOR FOOD STREET FEST, или какво значи Наслада за всички сетива

0 коментара Сподели:

Може да си мислиш, че с приключването на август и лятото ще ни напусне и че това е най-тъжната част от годината, но истината е, че много вълнуващи неща предстоят да се случат и през септември, особено когато мястото е Пловдив, а в центъра на вниманието е добрата храна. И тъй като вече не пазим фигура за плажни приключения, можем да се насладим на вкусни и разнообразни хранителни изделия, без да се чувстваме гузни след това.

Между 14 и 16 септември Пловдив се превръща в град на греха.

За вкусни изкушения става въпрос. Предстои фестивалът MoodforFoodи ние не си представяме по-добър начин да отпратиш лятото освен солидна доза калории, натрупани след похапването на всичките ти любими неща.

Какво например ли? Тук идва най-хубавото. Фестивалът ще ти предложи не само изкушаващи произведения от кухнята на любимите ти заведения и брандове, но и дегустация на крафт бири, вина и ако можеш да понесеш и още – рядко срещани ракии. За да преживееш алкохола по-лесно, ще можеш да го придружиш с вкусни бургери, майсторски приготвени пици и хотдог, както и автентична българска кухня, но с експериментален привкус. За десертите дори не ни се говори. 

Снимка: Pizza Rado

Снимка: NOMAD

На фестивал като на фестивал, очакват те и щури концерти, звездно кулинарно шоу, истинска Escape room и надяждане с чили за по-смелите.

А ако не искаш да се отдадеш на пасивното хранене, може сам да се превърнеш в готвач, като покажеш как се прави съвършената шкембе чорба.

Снимка: Red devil Catering

Снимка: Lolly the vintage caravan

Снимка: Манджа Ван

Вече имаме една чудесна причина да очакваме септември с нетърпение, защото намерихме идеалния начин да отпратим лятото и изтощителните диети. Присъствието не е задължително, но е препоръчително с приятна компания и голям апетит и настроение за едно сериозно хапване.

Повече информация за фестивала, част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата ще откриеш тук

Виж още от Пловдив.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *