21 въпроса към: Еленко Ангелов

Писател, психолог и вдъхновяваща култова личност

0 коментара Сподели:

Най-интересните хора на света не можеш да ги побереш в едно изречение. Еленко Ангелов е един от тях. Изпълненият му с неочаквани обрати житейски път изобилства с интересни истории. Самият факт, че на визитките му може да пише професии като психолог, терапевт, PR, консултант по публична реч и дженеръл отстранител на проблеми, мисля, че е повече от описателен. По време на карантината повечето хора качиха няколко кила, а Еленко Ангелов качи библиографията си с не една, не две, а цели три книги: подривен роман на име „РЕАЛНОСТ?“ и книга с афоризми в две части „ДЕПРОГРАМИРАЩИ СЕНТЕНЦИИ“. Повече за подробности за книгите тук.

Ето нашите 21 въпроса към Еленко Ангелов:

Бъркат ли те с Еленко Еленков?

Това е историята на моя живот… Сърничков, Кошутов. Истината е, че „Еленко“ идва от Хелена. Хелиос е бог на светлината. „Слънчев“ и оттам рогата на елена, името му, защото премрежиш ли очи, са като слънчеви лъчи и така…

Вярваш ли в извънземни?

Фоксмълдърски ти отговарям „Искам да повярвам“.  Надявам се те да повярват в мен и да не пропуснат вдигнатия ми палец нагоре за междузвезден стоп, за спешна евакуация от тази „РЕАЛНОСТ?“. Виждал съм ИЗВЪНЗЕМНИ… Това сега не го вади за заглавие. В сънищата си.

Случва се в ума, което ме подсеща, че тази РЕАЛНОСТ се случва отново там.

Какво научи от годините си с Гала?

Златни години, научих, че Майкъл Мур е прав: „Гнилият капитализъм ще ти продаде въже, че и на лихва, само и само да печели, с което смяташ да го обесиш“. В „На кафе“ ми даваха пълна свобода близо 2 години и половина да правя брутални рубрики за „Психология на успеха“ и „Теории и факти на родната и световната конспирация“, само и само за това, че имах висок рейтинг, нищо че хвърлях напалм с шепи в клетите зрителски мозъци.

Коя е най-смешната ти история като охранител?

Тъпо е да кажеш „много са“.

Тъпо като повечето от тогавашните ми колеги охранки и деветдесетарски батки.

Абе „мутри“ си бяха. Докато завършвах психология, работех в култов столичен нощен бар и не само, просто имах видима мускулна маса, което бе достатъчно, както и сега. Като се сетя как всички ме уважаваха основно защото имах последен модел мобифон. Само там можеше в цялата Вселена да видиш олимпийски шампиони по борба върху мегаподсилени маси да играят ориенталски ритми с ултрамодерни костюми и с квадратни телевизори на плещите си, свалени от стойките в бара. Същински Атласи на прехода. „Азис беше само Васко… bleep“, а Софи Маринова правеше само за 50 марки поздрави от микрофона „специално за господина с елегантен бял анцуг от трета маса“.

Как се вдъхновяваш за книгите си?

От красиви жени и точка.

С кой коментар на български под пост на световна звезда най-много се гордееш?

Това е последната ми меме ебавка. Пиша, докато се будя с кафето, в Instagram на наши и родни звезди саркастични, но пичовски коментари и плясвам за всички във Фейса, а тя е, че под снимка на великия Майк Тайсън го известих, че „Ван Гог пита, това ще го ядеш ли?“. В Топ 3 ми е и коментарът на български, все пак мемета са за българи, под яко фото на Шакира:

Извинявай, ама 20 години само кючеци правиш.

Писах и под позьорска снимка на Джей Зи и Бионсе, че „Марко и Снежина са къде по-успешен дует от тях на сцената, че и в живота“.

За какво ти звъни телефонът в 3 през нощта?

За бърз приятелски секс, а на теб?

По-добре да не отговарям на този въпрос.

Приятелският секс е много мил, по време на кулминацията учтиво питаш: „Как сте вкъщи, живо-здраво?“.

Каква е в едно изречение психологията на успеха?

Да си на място и време, на което принадлежиш, да си с половинка, която те възбужда, а тя да си пада по теб, и да си заобиколен от съмишленици.

Късал ли си си дреха? Как?

Редовно късам, от мързел да взема ножичка, да изрежа етикетче, дърпаш фриволно с пръстчета и тениската се цепи по шева. Опитите продължават, мързелът е най-мощната еволюционна сила след страха.

Коя е любимата ти депрограмираща сентенция?

„Ако ти си авторът на усмивката на лицето ѝ, за да станеш любимият ѝ художник, ще е нужна изложба“, както и че

Всичко е в равновесие, на всяка огън жена се пада по един гола вода мъж

и „последно 10“ от стотиците страници с авторски сентенции „Депрограмиращи сентенции“ – „Направи едно добро, ако не си много уморен, направи още едно“.

С каква музика се надъхваш сутрин?

От над 7 години е само една – тази, която Митко Павлов избира в сутрешното си радиошоу, като религия ми е, имаме си редовни „пенис“ закачки по чата, докато води. Велика Митана, основно 90‘s алтернатив мета хитове и лайв инди-рок изпълнения, придружени с неговите взривяващи коментари за възможно най-идиотските родни и световни новини.

Кой се оказа най-неочакваният фен на книгите ти?

Тийнейджъри, днешни, на по 16 и професори академици от БАН.

Колко вдигаш от лежанка?

Последно, основно, за да се правя на мъж във Фейса и съревновавам с младите пишлегари, то стари има ли, май аз, в залата 200 кг чисто от лежанка, а на машина 230 кг, два пъти. Кули от „Братя Мангасарян“ ме документира с интервюта, имитирайки Кеворкян зад кадър.

Кога усети, че ще ставаш писател?

Преди 4 години точно, благодарение на вечно-прекрасната Наталия Върбанова.

Колко фенски артикула от Star Wars вселената притежаваш?

Стотици, за хиляди левове, долари, евро и афро, от луксозни дебели култови енциклопедии до реплики на шлемове от сагата. Често в това идиотско-ковид-истерично време се разхождам навън, с каската на имперски шурмовак, пълна реплика е. Но и последното ми гадже е голямо дете, постоянно ми размества колекцията от старуорс фигурки.

В кой герой от филм би искал да се преродиш?

Боба Фет, ловецът на глави! Той е човекът… клонинг, де, но #1 за мен, а и с неговата каска скоро ходих до магазина „само с маски“. Бате, това са хиляди лайки в „Забелязано в София“.

Кое е най-якото да живееш в Центъра на София? А най-гадното?

Всички срещи са ми „айде на Графа“. Най-гадното ли? Ами тротинетките с по двама младежи, батко, какво стана, 2020 сме, къде са „летящите коли“?

Какво ти липсва от 90-те?

Триъгълниците, тези стари емблеми на Батман. Феновете на Тереза Орловски ще ме разберат.

Би ли снимал порно филм? Какъв жанр?

Ха, как изпреварих въпроса ти, ха-ха, разбира се, но с каска на бял клонтрупър.

Имам и оригинална такава, секс пародия на „Междузвездни войни“.

Какви са бъдещите ти творчески планове?

Да се клонирам в ума на всеки десети в ОВЧЕството с романа си „РЕАЛНОСТ?“.

Нещо да забравихме да те питаме, а на всяка цена държиш да си кажеш?

Ами то, каквото трябва, ще се види във филма, стар уорс порното.

А тук ти разказваме защо харесахме Tenet на Кристофър Нолън толкова много.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *