Виж София сякаш си в Барселона

Част от магията на испанския град се пренася при нас благодарение на Cooptics

0 коментара Сподели:

Ако някога си бил в Барселона, знаем колко ти е било яко там. Храната, хората, архитектурата, изобщо цялата атмосфера носят едно такова небрежно усещане. И самият стил на обличане на хората допълва цялостната картинка. Като се има предвид, че градът е един от най-слънчевите в Европа и дори и през зимата е приятно, можеш да си представиш кой е един от най-важните аксесоари за хората там – слънчевите очила.

Виж още и какво можеш да правиш в Барселона за 5 дни.

Освен, че местните са супер широкоскроени, също така и взимат природосъобразния начин на живот сериозно.

По-голямата част от боклука се рециклира, повечето пластмаса за еднократна употреба е биоразградима и устойчивата мода е взета под внимание.

Комбинирайки тези факти, заедно с това, че Бареселона е крайбрежен град, пълен с хора практикуващи водни спортове, се ражда идеята за Woodys Barcelona. Но този бранд не е като останалите.

Създателят на марката изобщо не е мислел да се занимава с мода или създаването на нещо подобно. Единственото, което го вълнувало, бил уейкскейта. Дори бил толкова зарибен, че прекарвал свободното си време в усъвършенстване на дизайна и формата му.

По време на една тренировка обаче очилата му паднали в морето. Тогава той решил да измисли такива, които да са подходящи за тези условия, защото това се случвало често. 

Хрумнала му идеята да комбинира любовта си към екстремния спорт с това да създаде идеалните слънчеви очила.

След редица проучвания се родил брандът Woodys Barcelona.

Прочети и Хуан, Антонио, Барселона.

Те са направени на принципа на уейкскейта – от пластове дърво. Това ги прави изключително здрави и уникални по рода си. Използват се различни дървени суровини, чийто естесвен чар те запазват и го превръщат в отличителна черта на дизайна. Всеки детайл е специално подбран и крайния резултат е оценен от редица известни личноси и модни списания. Моделите, които не са направени от дърво, са от други еко материали и метали.

стилист: Мая Матева, снимка: Иван Коловоз

Woodys са вече достъпни и в българските оптики Cooptics, така че можеш първо да минеш оттам, ако си се вдъхновил да отидеш до Барселона. Не само ние, но и от Woodys Barcelona насърчават авантюристичния дух. Само не забравяй слънчевите си очила.

Виж и как да вкараш слънчевото настроение и у вас.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *