Oсем от най-младите милиардери на 2019 година

Те са млади, амбициозни и знаят какво искат

0 коментара Сподели:

Наричат ги милиардерите милениали, поколението, родено след 1990 г., което знае какво иска и го прави със замах. За някои, разбира се, участието е предначертано, тъй като наследяват милиарди. А други правят с една идея – милиарди.

Вижте кои са топ осемте на най-млади милиардери в класацията на Forbes за 2019 г.

Ана Каспрзак, 29 години (1,1 млрд. долара)

Ана е една от „най-бедните“ в тази класация и разполага със сума само от 1,1 милиард долара. Благодарение на бизнеса на дядо й, който основава в Дания компанията за обувки Ecco още през 1962-ра, в момента Ана, брат й и майка и притежават компанията и се радват на големи печалби от продажби на обувки от естествена кожа. Но тя не отделя цялото си свободно време само за магазините, наследени от нея, а се занимава професионално с езда. Ана споделя, че конете са й като семейство и ги тренира да изпълняват определени команди. Участвала е в 12 олимпийски игри като представител на Дания, заедно с отбора й са грабнали един сребърен медал. Останалия си личен живот тя държи „зад завесата“, единствено виждаме от социалните й мрежи, че има дъщеря на една година.

Виж повече: Гласувай за любимите си филми и сериали и спечели нов телевизор

Лудвиг Теодор Браун, 29 години (1,2 млрд. долара)

Германецът Лудвиг Теодор Браун притежава само 10% от компанията, предоставяща машини и лекарства на болниците B. Braun Melsungen, а може да се похвали, че е един от осемте най-млади богаташи в света. Компанията, в която има малък дял, е започнала като малка квартална аптека, продавала билки още през 1893 г., а в момента дружеството може да се похвали, че се е развило до международна фирма с филиали на всеки континент. И той доста умело се крие и трудно може човек да разбере за живота му. 

Еван Шпигел, 28 години (3,2 млрд. долара)

Милиардерът Еван е един от тримата self-made милиардери в класацията, тоест тук не разчита на мама и тати за спонсорство, а си е взел хляба в ръце.

Всички знаят за мобилното приложение Снапчат – то всъщност е направило Еван милиардер още в колежа в Станфорд. Подобно на историята за създаването на Фейсбук, Снапчат е започнал като студентски проект.

За разлика от другите участници в класацията той не крие личния си живот. Женен е за модела Миранда Кер, с която очакват второто си дете.

Джон Колисън, 27 години (2,1 млрд. долара)

Вторият милиардер в класацията, преуспял сам в бизнеса, се казва Джон и е основател на софтуерната компания Stripe, която помага на фирмите на приемат плащания онлайн. Той я създава заедно с брат си  Патрик (29 години), с когото учат в различни университети в САЩ, но се обединяват заедно, за да направят първата си компания – Auctomatic, която продават за цели 5 млн. долара и ги използват за финансиране на Stripe. Той е отгледан от скромно семейство в Ирландия, което управлява малък хотел там.

Густав Магнар Витце, 24 години (3 млрд. долара)

Густав е най-желаният ерген в света не само заради милиардите му, а и заради перфектната му визия на модел. Норвежецът е наследник на една от най-големите в света компании за производство на сьомга Salmar. Той умее да се забавлява и го виждаме в Инстаграм профила му – екскурзии, плаване с яхти, красиви момичета. В момента братът на Густав управлява бизнеса, а самият Густав инвестира в недвижими имоти и технологични стартъпи.

Катерина Андерсен, 24 години (1,4 млрд. долара)

В класацията попадат и две сестри, наследили от баща си норвежката компания Ferd. Катерина и Александра Андерсен са наследници на холдинга, който управлява хеджфонд за вложения в имоти и в публични компании от скандинавските държави. Катерина е по-голямата сестра в семейство, но въпреки това с Александра делят еднакъв процент от фирмата, която в момента се управлява от баща им.

Тя също не обича светлините на прожекторите и умело крие личния си живот, който води в Осло.   

Александра Андерсен, 23 години (1,4 млрд. долара)

Александра влиза в класацията на Forbes още на 19 години. Тя е студент по социални науки в колежа в Амстердам и обича да язди коне. Баща й Йохан Андерсен още през 2002 г. прехвърля компанията на дъщерите си и им дава много голям старт в живота.

Виж повече: Жени Ковачева: Успех е да следваш мечтите си 

Кайли Дженър, 21 години (1,1 млрд. долара)

(на отварящата снимка)

На 21 години Кайли Дженър става най-младият милиардер, който сам е спечелил парите си. Това изобщо не е случайно, тъй като тя не е спирала да работи и още от тийнейджър основава козметична компания, която в момента се оценява на 900 млн. долара. Кайли е популярна заради нейното семейство, чиито истории следим в риалити формата Keeping Up With The Kardashians. Кайли има нюх към модния бизнес и се е е занимавала почти с всичко. Въпреки че е най-малката от клана Кардашиян, тя успява да се превърне в модна икона. 

Избери тренди визия като за моден диктатор.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *