Dream Curls: Прея Осасей

Къдриците управляват света

0 коментара Сподели:

Владимир Томашевич, Велина Балинова

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни към африкански, къдриците имат инфекциозен ентусиазъм и оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и

в поредица от кратки интервюта си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме "къдравите им истории" и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото, както е казал поетът… Curls run the world. 

Сигурни сме, че я познаваш и че песните ѝ не един или два пъти са накъдряли вниманието ти. Но все пак да си кажем и ние защо ни е сред любимите присъствия на бг музикалната сцена. Прея е супер земна мацка с неземен глас. Тръгва от Люлин, за да стигне в центъра на много събития, от които е част като певица, но това не е единственото, с което я свързваме. Част е от рекламна агенция DDB и всъщност с похвална лекота се справя с балансирането на двете си кариери. Според нея и музиката, и рекламата са изключително интересни форми на комуникация и тя се е отдала на това да ги разбере, овладее и… използва за суперски неща. Като дебютния ѝ албум например, който чакаме с нетърпение…

Какъв е характерът на косата ти?
Доста е своенравен и непредвидим. Често ми се случва да изпълня едни и същи стъпки, а да получа тотално различна прическа като резултат.

Има ли връзка между него и твоя?
В смисъла на

и двете не обичаме да ни контролират,

определено да!

Как се промени връзката ви през годините?
Ами понеже бях единствената в семейството си, в училище и в целия заобикалящ ме свят с подобна коса, нямаше кой да ми каже как да се справям или грижа за нея. После, като тийнейджърка съвсем съзнателно си я поизтезавах с преси и бои. Преди няколко години се свърши с това страдание, защото намерих отговорите на всичките си въпроси в YouTube и Pinterest и оттогава с къдричките си живеем страхотно заедно.

Колко често се случва да те заговарят заради нея?
Много често.

Последният случай беше супер забавен, защото една дама в очарованието си от косата ми и страха си, че няма да може да го изрази (смяташе, че не съм оттук), започна да ми говори на развален български. Tя беше българка, а очарованието ѝ нямаше нужда от вербално изразяване.

Най-тъпата (яката) свалка, която беше провокирана от къдриците ти?
Не си спомням да е ставало въпрос за къдриците ми…

3 неща, без които не може тя?
Вода
Разресване с пръсти (по възможност 24/7)
Масла

А ти?
Музика
Разговори
Красиви, вдъхновяващи гледки

С какво съвместяваш грижите за нея? 
Освен да правя ежедневни опити да прокарам пръсти през косата си, пея, пиша текстове за себе си и не само, а през останалото време се занимавам с реклама.

Проектите, по които работиш и са поне толкова развълнувани, колкото косата ти?
Подготвям албум. Дебютен! Вълнувам се. Чувствам се по-готова от всякога и нямам търпение цялата тази лава от емоции и прозрения да изригне. 

Другите ми дейности пряко или косвено са свързани с това да подпомагам културната революция. Когато се случи.

Друга къдрава мацка, на която се кефиш?
Силно съм вдъхновена от Соланж Ноулс например, която миналата година след дълга пауза ни дари с прекрасен супер концептуален албум. Даже в него има парче със заглавие Don’t touch my hair. Поздрав.

Песента, на която къдриците ти пружинират най-добре?

След като гледах тазгодишните награди на MTV и видях супер класното изпълнение на Ариана Гранде, тотално преоткрих парчето ѝ God is a woman. Оттогава 

със съквартирантката ми си разденсваме всеки ден по няколко минути, като сме твърдо убедени, че сме професионални танцьори, които изпълняват много сложна хореография. 

Мятаме се, правим кръмп, стресиращи опити за шпагати, а момчетата ни ни гледат отегчено. Сигурно защото знаят, че Ариана не лъже, и просто не са доволни от този вселенски факт.

Останалите мацки в нашия "къдрав клуб" виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *