София, преживяна през няколко любителски фотографии

Приключи конкурсът Любимо място в София, организиран от хотел „Даунтаун“

0 коментара Сподели:

Любимата ни София се оказва вдъхновяващо място не само за всички онези градски лица, които я обхождат надлъж и нашир и които срещаме из градските заведения или по най-оживените улици.

Понякога забравяме колко много я обичаме, но красотата ѝ винаги намира начин да изпъкне.

Това се случва и благодарение на конкурса Любимо място в София организиран от хотел Даунтаун за всички онези любители фотографи, които не се боят да намират красивото и в най-баналните градски пейзажи.

НДК, Народният театър Иван Вазов, храм-паметникът Свети Александър Невски, църквата Света София, и софийските фонтани са част от забележителностите, привлекли любителския поглед на близо 100-те участници в конкурса, стартирал на 20 юли и подкрепен от отбор шампиони: Джаzz+, GoGuideи MySofia.

От 3 септември вече са ясни и победителите, а на журито въобще не му е било лесно.

Първо място заема снимката Нощна София (НДК)на Михаил Кьосев, второ място е за Есенна София (храм Света София) на Мария Цветанова и на третото почетно място е Какво виждаме, докато Животът минава? на Петя Петкова. Голямата награда на публиката печели снимката на Екатерина Стоянова Стара София, на която на преден план е изобразена сградата на Министерство на земеделието, храните и горите.

Нощна София

Есенна София

Какво виждаме, докато Животът минава?

Стара София

Целта на конкурса е да предизвика любителите фотографи да преоткрият красотата на родната столица, а победители не са избрани единствено на база качествата на фотографиите. По-важният фактор е вдъхновението, личното отношение и креативността.

Фотоконкурсът бе също и част от играта Опознай столицата, за да я обикнеш на хотел Даунтаун. Защото София може да не е лъскава и помпозна, може да не привлича с лукс и цветове, но е истинска и затова си я обичаме повече от който и да е друг европейски град.

Докато любовта към София никога не умира, виж къде можеш да попътуваш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *