Това е Капана, в който стъпваме смело

Артистичният рай е с координати Пловдив

0 коментара Сподели:

Мирослава Мирчева и Таня Дечева

Съвсем не мислим, че есента вещае само дъжд и облаци. Напротив, имаме на лице напълно различна прогноза. Светлината в края на лятото ще се появи категорично по нашите ширини на 28, 29 и 30 септември, като в Пловдив ще е най-слънчево. И цветно.

За осми пореден път Капана фест ще ни потопи в атмосферата на артистичния си рай, а както знаете, там ще ни посрещнат ангелите на съвременното българско изкуство.

Вдъхновение, емоции, идеи и красота са само част от цветната феерия, която ще изпълни въздуха на уникалния творчески квартал. Този филинг, сигурни сме, го е усетил всеки посетител на изминалите издания, така че не виждаме смисъл да го обрисуваме специално. Какво ново обаче можеш да очакваш тази есен?! Този сезон организаторите са насочили сто процентовите си усилия в посока на задълбочаването на артистичното съдържание на фестивала, което с по-голяма яснота ще рече, че театралната и кино програма ще бъдат още по-сериозно застъпени и освен традиционното тридневно рисуване на живо на графити артистите, ще имаме и близка среща с още много визуални артисти.

 

С танцувална стъпка ще редуваме и четирите музикални сцени в старанието си да не пропуснем нито нота от концертите.

Все пак на сцената The Stars може би ще изгрее силното присъствие на някой британски хедлайнер, който ще ни събере очите само с грабването на микрофона, сцената Staropramenпък ще избухне с енергията на подбрани рок и алтърнатив банди, на бившата Капана сцена се очакват поне две разтърсващи като тема театрални постановки, като останалата програма организаторите пазят все още в тайна, а DJ сцената, ще ни зашемети както винаги с клубната музика на едни от най-класните селектори, специално подбрани под лупата на Домъ на Плочата Soul Searchin’ и легендата DJ Skill и това не мисли, че е всичко.

Цветните флагчета вече са готови, но какво ни очаква под тях като крайно присъствие не е съвсем известно.

Организаторите на Капана Фест Есен ’18 винаги са били креативни в идеите си и нищо чудно да ни изненадат приятно с нови попълнения. Това, до което със сигурност ще се докоснем не само с поглед, но и с душа са изящните изработки на българските автори и дизайнери, онези самородни къстчета талант, които платформата обедини на едно място, за да ги покаже с гордост пред широката публика. Базарът на съвременните занаятчии става все по-изящен и великолепен и се разраства с ново, провокативно Книжно звено и все по-зрелищни арт инсталации.

С други думи нивото се вдига и прогнозата вещае чудна атмосфера, изпълнена със слънчева и артистична енергия! Затова запомни датите 28, 29 и 30 септември и отсега ги букни в календара си, за да запълниш времето с цвят, изкуство и сърцати усмивки, а за всякаква актуална информация около любимото на все повече готини хора събитие, можеш да следиш тук.

Виж какво не знаеш за Пловдив.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *