Три dark сериала с неочаквани обрати

За любителите на трилърите и мрачните сюжети

0 коментара Сподели:

Фен си на трилърите и мистериите. Обичаш да разсъждаваш върху сюжета и да се изненадваш от туистовете. Предпочиташ сериали пред игрални филми, защото историята е развита в повече време, а и с удоволствие се идентифицираш и симпатизираш на персонажите. Ако всичко това важи за теб, значи си на правилното място.

Подготвихме три dark сериала с неочаквани обрати, които предполагаме, че може да си пропуснал:

1. Castle Rock

За феновете на Стивън Кинг новият сериал Castle Rock си е същинска находка, тъй като е базиран на мотиви и персонажи от истории на известния хорър автор. Продуцент е самият Кинг заедно с Джей Джей Ейбрамс и създателите Сам Шау и Дъстин Томасон. В главната роля е един от многото братя актьори Бил Скарсгард, познат като злодея във филмовата екранизация на Кинг „То“.

Castle Rock е малко градче, където се случват множество странни събития.

Хора умират насилствено, самоубиват се или са жертви на нелепи инциденти. Има ли конкретен виновник, или градът е прокълнат?

Историята в сериала определено е dark, а зрителят през голяма част от епизодите се опитва да сглоби пъзела от персонажи и събития. Последният епизод малко ни разочарова, но цялостното изживяване си заслужава да очакваме и продължението на сезона.

CastleRockе приет крайно позитивно от публика и критика, което е голямо признание в наши дни, когато сме буквално „залети“ от истории и персонажи в сериалите.

2. The Sinner

The Sinner впечатлява още с актьорски състав. Прекрасната Джесика Бийл е главен персонаж в първи сезон, познатият от „Денят на независимостта“ Бил Пулман участва и в двата, а изненада в продължението на сериала тази година е младият Елиша Хенинг в главна роля.

Звездите в сериала са поредното доказателство, че стратегията познати лица от киното да участват в телевизионни продукции е повече от успешна.

The Sinner е базиран на книгата на писателката на криминални романи Петра Хамесфар.

Двата сезона на сериала започват ударно и хващат интереса още от пилотните епизоди. За разлика от много други продукции тук мистерията не само се заплита здраво, а и е трудно да предвидиш какво точно ще излезе накрая. В тази връзка отзивите за TheSinnerот зрители и критици са позитивни, дори вторият сезон е нетипично по-одобряван от първия.

3. Dark

Третият представител на dark класацията ни е немската телевизионна продукция Dark.  За разлика от горните ни две предложения това е първият немски Netflixсериал, а актьорите не са познати лица на българския зрител. Въпреки „благозвучния“ език, на който говорят, сериалът бързо потапя зрителя в мистерията, а тя си заслужава. Всъщност това, че лентата е немска, някак си допринася за тъмната атмосфера.

В малко градче започват безследно да изчезват деца.

Постепенно историята се разгръща и биват въвлечени няколко поколения от жителите на зловещото място. Останалото ще разберете сами – финалът е неочакван, а втори сезон излиза скоро.

Много хора го сравняват с нашумелия Stranger things– истината е, че имат допирни точки, но Dark е доста по-dark. Критиката е във възторг, публиката още повече. Остава и ти да го изгледаш.

Ако трябва да направим извод – хората обичат мистерии, а онлайн платформите знаят това и бълват качествени истории с добри актьори. Това може само да ни радва и държи в очакване на поредните готини сериали с неочаквани обрати.

От сериалите мистерии, към книгите за магьосници.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *