Jameson представя: 5 филма „по“ Пабло Ескобар, без да броим Narcos

Колумбийският Робин Худ за едни и свиреп престъпник за други, историята на Пабло Ескобар е „златна кокошка“ за продуценти, режисьори и сценаристи.

0 коментара Сподели:

Филми много, затова селектираме няколко разнообразни, но все вдъхновени от неговата история. Ако пък 90 минути не ти стигнат, винаги можеш да си пуснеш Narcos.

INFILTRATOR (2016)

Историята поглежда от гледна- та точка на Robert Mazur, американски специален агент, който има за цел да разбие мрежата лордове на Пабло и да разобличи практиките за пране на пари от картела. За целта попада в сърцето на операциите, като се представя за корумпиран бизнесмен. В „живия живот“ Mazur е ключова фигура в разследването и шокиращо… успява да оцелее.

LOVING PABLO (2017)

Fernando Leon De Aranoa събира Javier Bardem и Penelope Cruz (за пръв път от Уди Алъновия „Вики Кристина Барселона“ насам), за да екранизира гледната точка на любовницата на Па- бло, журналиста Virginia Vallejo.

И тук, както и в Narcos синът на Ескобар има много елементи от историята, с които не е съгласен. Меко казано.

ESCOBAR: PARADISE LOST (2015)

Andrea Di Stefano режисира Бенисио дел Торо в ролята на Пабло Ескобар (единственият филм за колумбиеца, който Bardem е гледал, преди да вземе ролята в Loving Pablo). Историята се върти около канадски сърфист, който среща момичето на мечтите си, колумбийка, и не след дълго – чичо ѝ Пабло. Среща, която трудно се забравя.

BLOW (2001)

Когато става дума за ''нарко класики, Blow е високо в класацията. Филмът е базиран основно на историята на George Jung (El Americano, в ролята Деп), чиято кариера в бизнеса тръгва рязко нагоре (от обикновен дилър на марихуана) след срещата му не с кого да е, а Дон Пабло и съоснователя на Меделинския наркокартел – Carlos Lehder.

SINS OF MY FATHER (2009)

Документален филм, в който синът на Пабло – Sebastian и вдовицата му Maria Isabel Santos разказват историята през техните очи. Едно от най-силните противоречия в детството на Sebastian е любовта към баща му и осъзнаването, че именно той е колумбийският враг номер едно. Във филма са разкази и две от историите на най-ключовите жертви на Ескобар – министър на правосъдието и политик, който е щял да бъде избран за президент. На свой ред ги разказват техните синове.

 

Виж какво можеш да очакваш от тазгодишното издание на CineLibri.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *