5 филма за изкуствата в Дом на киното тази седмица

В предстоящата седмица в Дома на киното решихме да насочим фокус към лентите, посветени на изкуството под всякаква форма.

0 коментара Сподели:

Обиколката ни ще започне под звуците на една от най-добрите китари в света, ще премине през ритъма на горещото испанско фламенко и накрая ще завърши с пленяващото въздействие, скрито в щрихите на изобразително изкуство. Една наистина вълнуваща разходка в света на големите таланти, тяхното творчество и безграничната им муза.

ПАКО ДЕ ЛУСИЯ: ТЪРСЕНЕТО

Едва ли съществува някой, който да е чул дори веднъж звуците на струните му и да не е настръхнал. Неслучайно режисьорът Франсиско Санчес даде всичко от себе си да заснеме този документален филм за живота на великия китарист, който за жалост на целия свят почина преди приключването на филмовата продукция.

Кога: 7.10, неделя 17:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ЕДИН ФЛАМЕНКО РАЗКАЗ

Да преживяваш от изкуство е трудно, особено ако живееш в неблагоприятни, тежки времена. Когато обаче изкуството кипи във вените ти, какъвто е случаят на талантливата танцьорка на фламенко,

Но, ентусиазмът е по-силен от всичко друго и пречките губят всякакво значение.

Разгледайте отблизо тази „Градска опера за фламенкото, една история, която освен локална е и глобална“, както казва за лентата самият ѝ режисьор.

Кога: 7.10, неделя 19:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ИМПУЛС

Филм, който, ако трябва да се опише с една дума, можем да наречем „сътворяване“, а ако се питате защо, на този въпрос ще ви отговори повече от категорично главната героиня Росио Молина. Лентата проследява творческия път на танцьорката хореограф, която разчупва клишетата в съвременното фламенко, създавайки изцяло нов и иновативен спектакъл.

Кога: 8.10, понеделник 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

СВЕТЛИН РУСЕВ – УСЕЩАНЕ ЗА ВЕЧНОСТ

Една изповед, побрана в докосващ видео разказ. Филмът за великия български художник е в две части от 56 минути и всяка тяхна секунда преминава през живота на твореца общественик, изпълнен от изкуство.

Кога: 9.10, вторник 17:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

СКОК КЪМ КАН

Прекарал две години зад решетките, Юлиус най-накрая ги поглежда от другата страна, но там отново се оказва сам. В търсене на път, по който да поеме оттук нататък, младият мъж се досеща за историята на един непрокопсаник, който отишъл в Кан и станал звезда в киното. Без да се колебае и миг, Юлиус вдига ръка на пътя и зачаква някой да го качи на стоп право към филмовия фестивал.

Кога: 6.10, събота 18:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

Виж и селекцията ни от яки кримки, които да гледаш този месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *