„Сладки“-те актьори Симона Халачева и Пламен Петков

Големите деца на сцената

0 коментара Сподели:

Виктория Стоева

Този път избрахме близката ни среща да е с две от най-заразните усмивки, изгрявали от сцената на НАТФИЗ през последните пет – десет лета. Те не мечтаят за безгранична слава, стига им да живеят щастливо в името на изкуството, ние си мислим обаче, че талантът и харизмата им са такова сияние на сцената, че ще видим обхвата им докъде ще огрее… Късометражният филм „Сладки“, в който ще ги видите в главните роли, е поредното доказателство за посоката, в която се движат, и макар сега да не сме се настанили нито в кино салона, нито в театъра, това не се оказа никаква бариера за актьорите Симона Халачева и Пламен Петков да ни заредят емоционално с точно пет бързи въпроса.

Здравейте, луди млади, как сте? Отново ли ви заварваме в стихията на творческата атмосфера?

Симона: Здравейте! По-скоро ме заварвате потопена в атмосферата на творческия хаос! Което отговаря и на въпросът "как съм" – ФАНТАСТИЧНО!

Пламен: Здравейте и вие луди, млади и красиви. Да… доколкото боядисването на комин се вписва в тази категория. ; )

Сигурни сме, че често превръщате сцената в свой втори дом и в този ред на мисли, бързаме да попитаме, къде да дойдем да ви гледаме в най-скоро време? 

Пламен: За мен ще трябва да се разходите до Сливен – “Една Торба Барут”.

Симона: "42.697349,23.345223" или по-ясно казано Театър София . 🙂

Освен в театъра обаче, може да ви срещнем и в киното, при това в един и същи български филм. Разкажете ни малко за „Сладки“ и за героите, които играете.

Симона: "Сладки" е много специален проект за нас, защото е режисьорски дебют на нашия колега и приятел Дино (Деян Цвятков). Няма нищо по-хубаво от това приятели да творят заедно! Ще сравня героинята си с тъмен шоколадов сладкиш с нежен топящ се център. 🙂 Надявам се Пламен да разкаже малко повече за филма.

Пламен: “Сладки” е първият опит като режисьор  на нашия верен другар и колега – Деян Цвятков в дебрите на седмото изкуство, който с охота прегърнахме – хубаво е да ги правиш нещата със свои хора.

Как ви се стори партньорството помежду ви и както се казва, успяхте ли да се сработите с лекота?

Пламен: Ами… че то ние сме си сработени (смее се), нали бонбонче (така нарича Симона). Със Симонка сме си другарчета!

Симона: Ние сме добър тандем, сработили сме се много отдавна.

И двамата сте завършили НАТФИЗ в класа на големия Стефан Данаилов. Кой за вас е най-ценния урок, който научихте от професора?

Симона: Стефан Данаилов е вдъхновение! Не спираме да се учим от него. Истински късмет е да попаднем в неговия клас.

Пламен: Да ни са прайм!… Като разбира се не е обличал урока точно в тези думи… Да сме честни, искрени в играта си, а и – като цяло… голям е наистина!

Не се и съмняваме, че късометражния "Сладки" заслужава своето внимание, а ако и ти мислиш така – за информация следи тук

А ако още не си запознат още с неохаутуризмът на битTV, Пламен ще те въведе в самите му дебри

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *