5 филма в Дома на киното за силата на призванието

Няколко живота, но не като на кино

0 коментара Сподели:

Тази седмица сме подбрали няколко близки по жанр филмови ленти в Дома на киното, разказващи за силата на човешкото призвание. Колкото и трудно да ни се струва то понякога, именно в тежестта на значението му се крие силата на всяка една история. 

МУЗИКАТА НА СОФИЯ

Дванадесетте камбани на „Александър Невски“ се намират на 220 стълби от земята. Всеки ден 89-годишната Мария Зъбова изкачва всички тези стъпала, за да раздвижи общо 23-тонния камбанен бронз и да прикани вярващите в храма. Няма инструмент, който може да имитира нито мощта, нито нежния камбанен звън. Точно това накара учените от БАН да изследват чудото на камбаните още преди 10 години. 

Кога: 16.10, вторник 19:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ЩЕ СЕ ВИДИМ ТАМ ГОРЕ

Лентата ще ни върне назад във времето, през далечната 1918 г. Месецът е ноември, няколко дни преди Примирието, когато войникът Едуар Перикур,един обезобразен от войната талантлив художник, спасява живота на бившия счетоводител Албер Маяр. Единствената връзка помежду им е войната, тази случка и фактът, че след края на военната касапница и двамата едва свързват двата края. В същото време лейтенант Прадел, за да забогатее, се възползва от държавните поръчки. Това, с което се заема, е да пренася разпръснатите по полето мощи на войниците в държавните гробища, като при някои случаи стига дотам да пълни ковчезите с пръст и дори с костите на германски войници. Тежка история, но истинска.

Кога: 16.10, вторник 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук 

ХРИСТО

Българо-италианската продукция ни запознава с живота на едно бездомно момче на име Христо. В стремежа да оцелее Христо се бори смело по пътя си и прави всичко възможно, за да води нормален живот. Има обаче нещо, което не би сторил и не би платил цената. „Нормалният“ живот излиза твърде скъп за него. 

Кога: 17.10, сряда 16:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ФОКСТРОТ

Новината, че синът им е мъртъв, съкрушава напълно Михаел и Дафна. Скръбта на роднините съвсем сломява Михаел и докато жена му лежи упоена от успокоителни, за да може да пребори голямата загуба, той попада във вихрушка от ярост. Историята за едни от най-тежките нещастия в живота надминава дори сюрреалистичните военни изживявания на сина му.

Кога: 17.10, сряда 14:15 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ЛИПСВАЩОТО ДОСИЕ

Последното нещо, което се знае за шестнадесетгодишния Офер, е, че е напуснал дома си сутринта, тръгвайки за училище. От този момент нататък момчето изчезва безследно. Със случая присърце се заема полицейският инспектор Авраам, чийто син е на същата възраст, но връзката им напоследък е с доста влошени отношения. Работейки по издирването обаче, Авраам осъзнава, че колкото повече научава за момчето, толкова повече се отдалечава от истината за него. Твърдо решен да разгадае пъзела и да открие тийнейджъра възможно най-скоро, инспекторът опира до помощта на негов съсед. Той е единственият, който може да помогне в случая, но дали странната история на третото лице ще бъде от полза в разследването, не е съвсем ясно.

Кога: 18.10, четвъртък 19:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

Ако ако след тази селекция си все още жаден за кино, тук те чака Том Харди

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *