Най-големите капани и клишета в обявите за работа

Ето за какво да се оглеждаш...

0 коментара Сподели:

Залудо работи, залудо не стой! Чуеш ли някой да ти ги разправя такива – бягай далече, освен ако не искаш да градиш кариера в сферата на робския труд. Едно време сигурно е имало някаква магия, която е успявала да задвижи това квадратно колело, но съгласи се, към днешна дата такива съдействия най-много да ти вземат здравето на нищожна цена. Борсата е пълна с примамливо написани обяви, чийто таргет са точно амбициозните наивни преследвачи на супер успешната кариера, която гарантира за нула време да подреди целия ти живот, да сбъдне всичките ти мечти, да пиете сутрин кафето си заедно и вечер да си лягате в един креват. 24/7. Наистина ли го искаш?!

Работата е автопортрет. Може би някой е готов да спори тук, но в крайна сметка ти избираш как да изглеждаш на него и дали да си щастливо усмихнат, или да го превърнеш в  дубликат на паспортните стоун фейс снимки. Работиш ли залудо за някой фрийк, скицата ти ще е завършена в черно-бяло и повярвай – никога няма да поискаш да я завещаеш на внуците.

Затова хващаме темата за работодателя сериен убиец, събираме го в текст и му пращаме свитъка, подвързан с фльонга от бодлива тел, да си я развърже със следващото CV, на което се кани да вземе огъня.

През това време ние ще се опитаме да селектираме няколко характерни негови капана, от които да стоиш далече и ако ти изскочат на пътя – да ги прескочиш с лъвски скок.

ТЪРСИМ ОТГОВОРНИ И МОТИВИРАНИ ХОРА

Сега погледни отгоре, отдолу или отстрани на гръмкото обръщение и ако никъде не виждаш представителна контактна информация на работодателя, лого и лиценз за право на управление на фирмата с лични данни, помисли си има ли смисъл да скролваш надолу в обявата фантом. Естествено е всеки да иска в екипа си отговорни хора, но е редно те да попадат в отговорни и сериозни компании, а не да правят първите копки в началния хаос на нещо напълно неясно, нали така? В другия случай тип „бързоразвиваща се компания“ трудно ще забележиш интелигентна, здрава връзка между работник и работодател, а мотивацията е последното, което ще усетиш на подобно място.

ОТЛИЧНА РАБОТНА СРЕДА В МЛАД И ДИНАМИЧЕН ЕКИП

Тук успешният кандидат трябва да е енергичен, логично и млад. Защо ли?! Може би му трябват сили за сметка на опит, или с други думи казано, гони се висока степен на количество и посредствени нива на качество. Няма лошо, ако това е изрично споменато, но в случай че позицията изисква специалисти, най-вероятно наетите ще специализират в някакъв вид хамалски труд с нерегламентирано работно време и социални придобивки.

ПРЕДЛАГАМЕ АТРАКТИВНО/СТИМУЛИРАЩО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ

Любимото финално изречение на обявите за работа към ден-днешен, чиято концепция е изградена от елементарна формула: работиш, сякаш от теб зависи да спасиш света, в резултат на което получаваш лек бонус, който ще ти е достатъчен да излезеш два-три пъти на сладкарница с новата си приятелка/приятел. Това все пак ти дава шанс да усетиш хубаво наградата за отдадения труд, при това в добра компания и с вкус на шоколад.

Общо взето, ако бъдеш поканен на интервю за работа, не забравяй да включиш интуицията си и личния детектор на лъжата. Съветваме те на мило и драго сърце да не вярваш на сляпо на никой, който е готов бързо, лесно и докато си пуши пурата, да сформира екип, предлагайки му сериозно възнаграждение.

Ако заплатата е прекалено висока за конкретната позиция , не забравяй колко лесно се обещава и колко трудно се дава.

Затова, като си решил да си търсиш работа, прави го с мисъл. Няма да ти отнеме много време да провериш работодателя или агенцията за подбор на персонал, да направиш един рисърч за мнения на бивши и настоящи служители и в крайна сметка, като се впуснеш на самото интервю, да зададеш своите въпроси с информиран избор, за да намалиш вероятността да бъдеш подлъган и разочарован до минимум.

Дано сме успели да подсилим щита ти по пътя към личното професионално развитие и да вървиш напред с попътен вятър, а за да те подкрепим не само със съвети като стара свекърва, ще ти дадем и конкретно предложение, преди да натиснеш хикса в дясно.

Poker Stars имат доста силен списък с добри и разнообразни предложения за твоето кариерно развитие и все още търсят свежи попълнения в екипа си.

Разгледай ги тук и вместо да се чудиш накъде да поемеш, докато се губиш от неясни в по-неясни обяви, дай си шанс да станеш част от най-големия сайт за онлайн покер в света. Можеш да си сигурен, че ще обърнеш страницата към нещо по-добро и в замяна на старанието и труда си от понеделник до петък ще получиш добро заплащане, обучение и въвеждане в работната среда, възможност за кариерно развитие, което да подпомогне реализирането на мечтите ти, и ще срещнеш още куп други ползи, но всичко това ще се случи само ако ползваш точната цедка в кариерните сайтове и избереш да представиш CV-то си на правилното място!

А ти знаеш ли какво е Employer Branding? 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *