Юли е месец за морска храна и вино

...and the living is easy

0 коментара Сподели:

Лято е. Завиждаме на тези, които са вече по плажовете. Драскаме дните в календара, докато стане време и ние да тръшнем лаптопа и да напълним инстаграма с пясък. Но междувременно лятото променя дрехите, които носим, храната, която ядем, и разбира се – виното, което пием.

Предлагам ти една фина селекция от юлски вина, които влизат лесно във всеки бюджет и хладилник. 

Bleu De Mer Rosé 
Bernard Magrez 

Ситни червени плодове / Минерални аромати / Цветисти аромати
Сорт: Сензо / Регион: Лангедок Русион, Франция

Знаейки кой произвежда това вино, трябваше да погледна цената два пъти, защото очаквах да е поне 3 пъти по-висока. Избирайки това кристално розе с бонбонен цвят и свежест, която подхожда само на месец юли, печелиш качество от топ винопроизводител на цена, която е толкова добра, колкото и виното в бутилката. Консумирай с всичко, което морето ти даде. Можеш да вземеш своята бутилка от тук.

Виж повече: Ако ти не отидеш на остров Крит, Крит ще дойде при теб с три вина

Bleu De Mer Sauvignon Blanc
Bernard Magrez 

Цитрусови плодове / Минерални аромати / Цветисти аромати
Сорт Совиньон Блан / Регион: Лангедок Русион, Франция

Ако обичаш Совиньон Блан, имаш претенции към виното, което пиеш, но и не ти се дават много пари за бутилка вино – това е перфектното решение. Свежо, сухо и стегнато бяло вино, което ще покани на масата и лаврак, и купа с летни плодове. Не подценявай потенциала му и имай готовност една бутилка да не ти стигне. Все пак зад нея стои един от най-големите винени магнати от Бордо. Намери я тук.

Виж повече: Три бутилки Ризлинг от три прекрасни лозя

Furmint Szaraz 
Disznoko

Цитрусови плодове / Круша / Минерални аромати / Цветисти аромати 
Сорт: Фурминт, Харш Лавелю / Регион: Токай, Унгария

Всичко, което трябва да опиташ от Унгария, преди да заминеш на море, е събрано в тази бутилка. Регионът Токай, където винените парцели са класифицирани първи в света, а вината им са карали Луи XIV да подскача от удоволствие. Сортът Фурминт, който в този случай е с максимално запазена сухота, минералност и свежест. Неслучайно точно за тези вина е казано Vinum Regum, Rex Vinorum. Вземи своята бутилка от тук.

Където царува виното няма място за тишина: Четирима италианци 

Не забравяме и здравословния живот – учим се на веганство for dummies

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са летните трендове в света на модата заедно със стилиста Антония Йорданова. Go Fashion!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *