Ние със сърцето си, той с гласа си

Топ 5 интересни факти за рожденика Ерос Рамацоти

0 коментара Сподели:

Началото

В много свои интервюта Ерос разказва за несъкрушимата любов между него и футбола. Шансът  да кара публиката да съблича тениските си по футболните трибуни с хубавите си финтове и точни попадения като голмайстор е бил възможен избор за него. Детството на певеца преминава по игрищата на родната  му Чинечита. Със свирене на китара на балкона и игри от изгрев до залез. 

Но въпреки редовните спортни тренировки и изявените му футболни заложби изкуството в живота му побеждава.

Още на 5 Ерос е статист във филм на самия Фелини. Помни, че трябвало да се замеря с други деца със снежни топки, а навън лятото било в разгара си. В този момент Фелини като един педантичен професионалист, за да се потопи изцяло в сцената, бил облечен с балтон и шал. Така в съзнанието на Ерос завинаги остава онзи шал като символ на безкрайния професионализъм.

Името

В годините често задаван въпрос е дали Ерос Рамацоти е оригиналното име на певеца. Оказва се, че да. Ерос разказва, че майка му до такава степен е искала отрочето ѝ да носи точно това име, че дори ѝ се наложило да се бори със свещеника, който го кръщавал, тъй като според канона името спадало в графа неприлично и неморално.  В превод  означава Бог на любовта  и може би по този начин майка му го орисва да  се превърне в Бог на музиката.

Консерватори в консерваторията

Преди да има свои лични ангели мениджъри, голям екип и офис, певческата кариера на Ерос изпитва своите нормални затруднения и спадове.  Ерос израства в изцяло пеещо, но пък бедно семейство. Баща му, чичо му, дядо му. Всички пеят. Както певецът често споделя, „За мен музиката е кръв“. Когато Ерос не е приет в консерваторията, баща му го записва да учи счетоводство. Отношенията между Рамацоти и числата са катастрофални, както и по-късно ще се окаже в живота му – управлението на финансите изцяло не е неговата стихия.

Връзката не Ерос с китарата обаче е една безконечна любовна история.

През 1972 поради финансови затруднения семейството на Ерос предприема стъпки да замине за далечна Австралия. Освен на китарата Ерос по това време се отдава и на засилено изучаване на английски. За негово добро молбата им за емиграция е отхвърлена и те остават в Италия.

Големият скок

Ерос е на 20. Качва се заедно с баща си Родолфо в семейния  фолксваген костенурка и потеглят за прослушване пред продуценти в Кастрокаро. Ерос е облечен недодялано, с дрехи от лоша изкуствена кожа, но изглежда е пял уверено. Следва седмица в очакване на телефонно обаждане. Точно когато надеждата е на път да ги напусне, телефонът позвънява. Ерос е харесан от компанията ДДД. По думите му да се премести в Милано било като да отиде в Америка. Шоуто тепърва започва.

Първият хит

Una historia importanteопределено се превръща във важна песен. С нея Ерос печели Сан Ремо през 1985 и талантът му излиза извън Италия. 90-те са неговите години. Успява да направи уникални дуети с музикални стихии като Тина Търнър, Шер, Анастейша. Партнира си и с мъже: Род Стюарт, Елтън Джон, Джо Кокър… От по-новите му дуети шедьоври ти препоръчваме да си пуснеш Fino All'Estasi с почти българската снаха Никол Шерцингер.

Любовта извън музиката

Пред своя биограф Лука Бианкини Рамацоти споделя: „Влюбвам се на всеки десет години“. Бихме добавили и само в модели. Футболният нюх на Ерос е силен и винаги намира най-красивите жени наоколо. Певецът често се оплаква, че му е омръзнало от – както той го нарича – „папаризирането“ на личния му живот и днешния свят, в който всичко е на показ.

Първата му съпруга е красавицата с швейцарски произход Мишел Хунцикер. Дълги години върлуват спекулации около раздялата им. Едва през 2012 в своята първа официална книга за живота си Ерос споделя какво се е случило между него и Мишел.

От историята  става ясно, че тя е била жертва на секта, която я отдалечава от съпруга ѝ Ерос, семейството и приятелите  въпреки огромната любов помежду им.

Телевизионната водеща по това време става жертва на самопровъзгласили се духовни водачи. За щастие след петгодишна борба Мишел успява да се откъсне от тази среда. Към днешна дата Мишел има нов съпруг, Ерос също е щастлив с модела Марика Пелегринели. Рамацоти има две дъщери и един син. Аврора Софи е най-голямата. Нейна майка е швейцарският модел Мишел Хунцикер, а от брака си с Марика са  Рафаела Мария и техният син Габрио Тулио.

През 2018 Ерос вече е блажено улегнал и все така горещ като италианско кафе, което не пари, услажда се и пристрастява. Напълно наясно е какво иска от работата и живота си и с перфектната си звездна усмивка споделя, че „дори и на моите концерти, когато мога, отивам с мотора и не карам да затварят всички входове при моето преминаване“.

 Честит рожден ден, Ерос! Чакаме тeв България, ние ще пеем със сърцето си, ти ела с гласа си!

София търси своя шампион. Може и да си ти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *