13 яки партита за посрещане на Хелоуин тази година

Една специална селекция от свежи идеи за 31 октомври в София

0 коментара Сподели:

Yalta club

Български или не, празникът Хелоуин през последните години дотолкова набра скорост у нас, че вече настигна Нова година по брой и разнообразие от ивенти. Тази година се очертава като една от най-вълнуващите досега и въпреки че 31-ви се пада в сряда, има не едно и две събития, на които си заслужава да обърнем внимание. Ето нашите парти предложения:

Halloween Neon Shame @ Carrusel Club

ShameParty се завръща с едно специално издание в Carrusel Club навръх Вси светии. По традиция музиката е адова – всички парчета, които мразим да обичаме през годините, като никой ужасяващ вселенски хит няма да бъде пропуснат. Партито и тази година се очертава, меко казано, грандиозно като шеймът е на следващо ниво с неонови светлини и електрикови боички за гостите, а зад пулта отново са ол-старс формацията Vajarov, Paci Pac Pac и Ирина Денева. Нещата са ясни – срам не срам, ще се ходи.

Пощенска кутия за приказки – Страшни приказки Sofia Live Club

Пощенската кутия се завръща със СТРАШНА сила на 31 октомври в Sofia Live Club с тематично четене на изправящи косата истории. И нека премисът за литературно събитие не ви подвежда – хора с костюми ще има, даже всеки маскиран посетител ще получи подарък изненада на входа. След четенето партито продължава с фънки музика през цялата нощ, така че цялата ситуация като нищо може да си стане една страшна приказка.

Halloween X – Cadenza Vagabundos @ Арена Армеец

Без съмнение най-космополитното Хелоуин събитие в София и тази година идва от YALTA CLUB. Мястото е Арена Армеец, а специален гост за първи път у нас е южноамериканската легенда Luciano – един от десетината класици, оцелели през всички вълни на електронната музика до днес, който идва надъхан да взриви нощта с цялата мощ на еклектичното си шоу, покорило целия свят от Чили до мейн сцените на всички най-големи фестивали. Съпортът идва от резидента на Pacha и Ushuaïa – Michel Cleis, автор на смашхита La Mezcla, както и нашето момче Liubo Ursiny. Цената пък е само 30 лева.

Helloween стендъп –Всички ще умрем @ City Stage

Танците са един страхотен начин за посрещане на празника, но смехът също не е за подценяване. Особено ако е предизвикан от черен хумор и тежка форма на сарказъм. Най-доброто стендъп комедийно крю Inside Joke са подготвили едно шоу без задръжки и теми табу, което не познава граници и срам. Гости на сцената са тежката стендъп артилерия: Кубрат Аргилашки, Моника Ангелова, Бойко Недялков, Димитър Велков и Георги Кючуков. Цената е само 12 лева, а стартът в 21:30 позволява събитието да се ползва за загряване преди някое от партитата.

Halloween Карантина EXE CLUB

Верни на минималистичния си подход, EXE CLUB не са разкрили почти нищо за хелоуинското си парти, така че имайки предвид забраната за снимки в клуба, единственият начин да разберем какво ще се случи там, май е просто да отидем. Зад пулта са високоенергийните диджеи Amine Edge & DANCE от Южна Франция, а съпорт са ELECTRIKSOUL и EMVADE. Едно обаче е сигурно – на 31-ви това ще е сред най-добрите места, където да си. 

Irish Halloween @ The Fox & Hound

Хелоуин произлиза от Сауин – празник на древните келти, които посрещали своята Нова година в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта преди това починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. Страхотна концепция, която се е разигравала на територията на днешна Ирландия преди нещо като хиляда години, което обяснява защо повечето традиции във въпросните веселби са ирландски. Ако искате, така да се каже, да пиете от извора, мястото в София е едно: The Fox & Hound. Любимият ни английски пъб, освен че предлага автентична атмосфера, разполага и със страхотна кухня както за бар мезета, така и за келтски класики като buffalo chicken with bacon, например.

We like Kitsch // Halloween @ TELL ME

Най-разточително блестящото, разкошно, грандиозно, импозантно ефектно парти за пореден път  ще превземе с цялата си буйна, охолна, богато изобилна претрупаност и ярко, крещящо луксозна величествена презадоволеност Tell Me. По традиция за дека-денса отговорност носят техни сатанински величества Ivo Charlie, Julieta Intergalactica и Nasso Ruskov. За специалните ефекти пък ще се е погрижил всеки от гостите и ние залагаме, че именно там ще са най-безумните костюми.

Halloween Tram Experience

Ако заведенията от всякакъв тип вече ви звучат като клишето на клишетата, ето едно предложение аутсайд дъ бокс – разходка с ретро трамвай в Деня на Вси светии. Организаторите обещават едночасово страховито пътешествие във времето и пространството из стара София… като пътуването с трамвай е само по себе си всеки ден от годината. Тази магическа разходка обаче ще бъде допълнена със съответната празнична декорация, актьори във фрийки костюми и тематично шоу на открито. Билетът ви осигурява маска за събитието, напитка и няколко симпатични подаръка, а за компании, разбира се, има и отстъпки.

Monster Mash Halloween Night @ Switch

Тазгодишната Monster Mash тематична liquid drum'n'bass вечеринка в Switch призовава всички чудовища на София да изпълзят от дупките си и да се довлачат под моста на НДК. За микса ще се грижат LQ Music и DTK a.k.a DarkTechnik, а за другия микс – страшните бармани ще се опитат да унищожат всички сили на злото с безразборни шотове.

Los Muertos Latin Fiesta @ The Sugar Terrace

Денят на мъртвите, или Дия де лос муертос, е празник в Латинска Америка и Мексико в първите два дни на ноември, но в терасата на Sugar, която в последно време функционира като отделен миниклуб, са подготвили пищен латино карнавал с кубинския диджей Aldo Oliveros зад пулта и изключително много танцьори и танцьорки в разноцветни екипчета. Всички с костюми влизат без пари, така че мястото е идеално за малко карибска екзотика в центъра на София.

The Factory Chamber pres. Halloween Nightmare @ Fabrica 126

За нощта на живите мъртви техно ъндърграундът отвръща на удара с един електронен кошмар, който гарантира много адреналин и силни емоции в лабиринта от зали на Fabrica 126. Чудовищата зад пулта са Teuton (Sleaze Records / Suara / Advanced), Nikolay Kirov (Renesanz / Funk'n Deep Records), Cardioåctive (Stämïnå), Tenebris (Conjure Young Gunz), Tom Pit (Conjure Young Gunz / Kosmos) и Thea (The Factory Chamber), а сценарият ни е познат от всички хорър филми.

Филм на ужасите – The Rocky Horror Picture Show

Само за една нощ нюйоркското нощно кино се пренася в София с ексклузивна, еднократна и обещаваща да бъде незабравима прожекция на култа на култовете и епицентър на епичната епика The Rocky Horror Picture Show. Кошмарите идват на голям екран в залата с адрес „Раковски“ 108, добре позната ви от първите GO FOOD & DRINK AWARDS, със старт в 20:00, а произведението може да бъде описано като класически рок-сайфай-хорър-мюзикъл от бродуейско представление в тематиката на Хелоуин с елементи на пародия на безобразните би-мувита. Общо взето, очакват ни страшен филм, страшно шоу и страшни коктейли.

Trastena Halloween Takeover @ Fabrica 126

Ако всичко дотук не ви е било достатъчно като емоции – идва малинката на тортата: Трастена и приятели ще превземат хелоуинския уикенд на 3 ноември (събота), като поводът същевременно е 11-ата годишнина на бранда. Математиката звучи плашещо: 1 фабрика + 3 тематични етажа + 6 концептуални бара + 9 артисти зад пулта + събота вечер = пълен уау! В музикалната част на ивента ще се раздадат Ramsey Hercules, Stefan Skill Kolev, Julieta Intergalactica, Jun DISCO PIG YOSHIDA, Ilko, DJ JiJo, Moustache Love, Ivo But Not и специалният гост – британският хаус класик ASAD RIZVI. Кулинарната част на ивента е не по-малко впечатляваща с представители на всички водещи органик брандове и участие на Мастършеф финалиста Евгени Йорданов. За първи път в историята ще бъдат допускани само гости с карнавални костюми, а събитието е ограничено до 1500 души, така че чуденето не е добра тактика. Защо да трябва да се избира между лакомство и пакост, когато можеш да имаш по много и от двете!?

Последният да затвори вратата

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *