ТЕСТ: Какъв си ти според виното, което пиеш

Любители на Дионисовата напитка - обединявайте се!

0 коментара Сподели:

Есента е в разгара си и колкото и красиви да са тоновете ѝ, отново настани меланхоличното настроение върху усмивките на много от нас. Ние обаче вярваме, че всеки сезон крие своите богатства и ако изберем да го погледнем с широко отворени очи, ще видим не друго, а всичките му положителни страни. Още миналата седмица отпихме първите глътки от божествения вкус на божолето и смеем да твърдим, че хубавото вино е съществена част от благата, скрити в палитрата на златния пейзаж отвън. Времето е повече от подходяща компания за чаша мерло или шардоне и ако ти като нас търсиш малките, а всъщност толкова големи удоволствия в края на деня си – завърши го с наслада за сетивата. В случай че не си сигурен кой сорт е най-подходящ за теб, този тест ще ти помогне да намериш отговора, а вино експертите от Seewines ще ти предложат избор от над 750 вида Дионисова напитка от всяко кътче на света. Селекцията им от висококачествени вина е забележителна и напълно готова да откликне на всеки вкус, а най-горещите почитатели на божествената напитка могат да се сдобият и с членство в Seewines Club – мястото, където виното царува!

1. Когато гледаш времето навън, какво предпочиташ да правиш?

а) Да обуеш гумените си ботуши, да се обадиш на всичките си луди приятели и заедно да се „разходите“ в локвите, както когато бяхте деца.

б) Да сложиш дъждобран в раницата си и да отидеш в най-близкия див кът на природата, за да се насладиш на пасторалната ѝ красота от възможно най-близкия ъгъл.

в) Да се излежаваш на дивана в компанията на чаша скъп ароматен чай, гледайки меланхолични филми, чиято сюжетна линия е в пълна хармония с картинката през прозореца.

2. Какви вина предпочиташ?

а) Избираш класически вина от добре познати региони.

б) Обичаш да експериментираш с различни и непознати вкусове, защото това е истинското предизвикателство за сетивата.

в) Не правиш компромиси, щом стане дума за вкусове, и за теб формулата на хубавото вино съдържа две събираеми – най-хубавата реколта от най-добрия производител.

3. Как влияе есента на личния ти списък с културни събития?

а) Дъждовно или не, времето навън не те ограничава ни най-малко. Редовно следиш предстоящите музикални събития в София, а когато не ти се излиза, добавяш малко слънчево настроение към деня си с някоя стара, но златна комедия.

б) Това е сезонът на театрите, афишите са пълни с премиерни пиеси и твоето място със сигурност е в карето около „Раковски“.

в) Компанията на една добра литературна класика в спокойна домашна обстановка е идеалният завършек на работния ден.

Резултати:

Ако твоите отговори са предимно вариант А, ти си ЕНТУСИАСТ

Животът е прекрасен точно такъв, какъвто е създаден, а ти си от хората, които най-добре знаят това. Вярваш в смисъла дори на всяка една градивна частица и посрещаш всеки ден и всяка новост с широка усмивка, широко отворени очи и още по-широко отворена към света душа. А какво приляга по-добре на авантюристична личност като твоята, ако не вкусът на прочутите сортове от специалните кътчета на света. Разбери кои са те тук

Ако твоите отговори са предимно вариант Б, ти си ОТКРИВАТЕЛ

Има ли нещо в този свят, което, макар и от чисто любопитство, да не си изследвал под лупа?! Почти не, нали? Твоята любознателност е най-верният гид в живота ти и именно покрай нея си направил хоризонта си толкова широк, а уменията толкова богати. За твоята същност SeeWines са съставили прекрасна комбинация от различни вкусове вина, кои са те – разбери тук

Ако твоите отговори са предимно вариант В, ти си ЦЕНИТЕЛ

Като човек, търсещ винаги най-добрия ход и действащ с прецизно премерени крачки, същността ти не позволява да правиш лесно компромиси и това далеч не важи само за кариерния ти път. Вглеждаш се в детайла във всяко едно отношение, нищо не убягва от фокуса ти и спокойно можем да те наречем абсолютен перфекционист. За теб идеалната селекция вина трябва да е подбрана от най-компетентните сомелиери, а ние не само знаем кои са те, ами веднага ти показваме каква рапсодия от вкусове са ти приготвили. Можеш да я видиш тук

Освен наслада и преживяване виното е цяла една религия и едва ли някой някога би дръзнал да оспори този факт. Дионисовата напитка е единствената, притежаваща история, която датира, откакто съществува човечеството, и единствената, която има свое божество. Още фараоните са се любували на качествата и вкуса ѝ и са отбелязвали същественото ѝ присъствие в живота си, изобразявайки я в най-древните рисунки от тази епоха. Не знаем какъв е бил вкусът толкова назад във времето, но знаем, че това не е просто легенда, и в наши дни виното продължава да бъде сакралната напитка на всеки народ. Макар да няма човек, който да не е запознат с магията на виното, разновидностите, до които е достигнало през хилядолетията, са цяла палитра и светът му е голям, но в него място има за всички!

Вечеря на тъмно в новото място на София

Какво се случва в града? Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *