Събития за след работа: 22 – 26 юли

Най-якото в града

0 коментара Сподели:

Тази седмица ни е събрала супер интересни и разнообразни, любопитни събития. Още от понеделник ще се спуснем дълбоко в дебрите на мозъка, ще продължим седмицата с музикални пътешествия на далечни места, партита, филми, промо на албуми – да, всичко това в идните пет работни дни.

BRAIN BUILDING, KINO CABANA, 22.07
Понеделник, 18 часа, Kino Cabana

Супер яка вечер за всички с отношение към четенето и чудатостите на човешкия мозък. В рамките на събитието, на откритата сцена на Kino Cabana ще чуеш как 10 разказвачи споделят за 1 час най-ценното от 10 книги. За всички, които обичат „хакерското мислене“, технологиите и са ОК с метафори като Волтрон и Оптимус Прайм. Не пропускай да купиш билета си предварително, ще си заслужава.

КОНЦЕРТ НА МОНГОЛСКИ МУЗИКАЛЕН АНСАМБЪЛ „ЧООР“
Сряда, 19 часа, театър „Азарян“

Ако и ти като нас не вярваш, че човешкият глас може да възпроизведе звук по три различни начина едновременно, тази седмица ще имаме възможността да чуем противното. Техниката се нарича „гърлено пеене“ (хоомей) и ще бъде представена от монголския музикален ансамбъл „Чоор“ на специален концерт в театър „Азарян“. Думата „чоор“ на монголски означава „хармония“, а изпълнителите от ансамбъла са носители на различно разбиране за музикалния свят, както и за богатството на световната музикална култура.

BAZA 2019
от вторник, 18 часа, СГХГ Sofia City Art Gallery

Този вторник те очаква откриването на изложбата на международната мрежа награди за млади художници (YVAA), основана през 1990 г. Това е една от най-устойчивите програми за културен обмен между САЩ и Централна и Източна Европа. Изложбата ще включва номинираните художници за наградата за съвременно изкуство БАЗА: Александър Александров, Венета Андрова, Милена Георгиева, Невена Екимова, Мария Налбантова, Радостин Седевчев, Севда Семер, Вълко Чобанов. Не пропускай да я разгледаш веднага след откриването ѝ.

КИНЕДОК В ГЕНЕРАТОР – „КРАЛЯТ НА СКЕЙТА“
Сряда, 19 часа, Generator

Скейтърската култура е търсенето на свобода, на вятър в косите, на усещане за движение и живот. В Чехословакия тя възниква като бунт срещу сивотата и ограниченията на комунистическия режим. Историята на първите скейтъри ни разказва филмът „Кралят на скейта“. Филмът ни показва ценни кадри от живота на комунистическа Чехословакия и цветни гледки от настоящето. Музиката е комбинация от превърнали се в класика парчета от британския и чешки пънк и придава на разказа неповторима динамика. Очертава се супер яка вечер в Generator.

RUTH KOLEVA LIVE & NEW VIDEO PROMO AT KINO KABANA – 25TH OF JULY
Четвъртък, 19 часа, Kino Cabana

В четвъртък отново се запътваме към лятната сцена на кино „Кабана“, точно до НДК. Този път поводът е лайв изпълнението на Рут Колева, придружено от промото на новото ѝ видео. Не забравяй да купиш билета си предварително, защото статистиката показва, че на такъв тип събития sold out-ът е добре познат. Всичко друго, което ти трябва, е добро настроение и любов към качествения музикален саунд, която да обединим.

Юли е месец за морска храна и вино

А ако вече си на крачка от голямото синьо – ето и всичко необходимо за морската ти ваканция

Гледа ли новото ни видео?! Лято е – топ коктейлите на сезона те чакат

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *