Коралово небето, коралов е светът

Pantone избраха цветът на 2019-а

0 коментара Сподели:

Pantone обявиха Living Coral за цвят на 2019 година. Институтът за прогнозиране на цветове и цветни стандарти обявява водещия цвят всеки декември през последните 20 години, като решението им е повлияно от модните, интериорни, дизайнерски и културни тенденции, както и "как цветовете могат да въплъщават нашия колективен опит и да отразяват това, което се случва в нашата глобална култура в даден момент", според прессъобщението от Pantone.

Цветът тази година, PANTONE 16-1546 Living Coral, е оживено оранжево със златист нюанс, който отразява топлината, храната и подслона на коралови рифове в морския свят. Връзката на този цвят с природата е много важна тази година, тъй като се взима предвид неотложността на зачитането и запазването на природата и природните ресурси заради критичното изменение на климата и други екологични заплахи. Кораловите рифове са важна част от глобалната среда, която защитава и подхранва морските екосистеми и помага за филтрирането на водата и възпроизвеждането на морския живот, наред с други неща.

Pantone отбелязва, че тазгодишната селекция символизира и "вродената нужда от оптимизъм и преживявания, изпълнени с радост" и "автентични и поглъщащи случки, които дават възможност за осъществяване на истински връзки и интимни моменти", като последното се отнася към културния пейзаж, който все повече е доминиран от цифровите технологии и социалните медии.

Защото кораловото е препратка към отдих, празник и всички аспекти на живота, които са необходими за балансиране на многото предизвикателства, пред които сме изправени ежедневно. Когато затворим очи, го асоциираме с бягство на плажа, нахлузено в чифт панталони Nantucket Reds.

В модно отношение коралът седи перфектно между оранжевото и розовото и има способността да озарява всеки ансамбъл. От всички пролетно-летни цветови тенденции за 2019-а, тази е най-подходяща за двата любими сезона, защото напомня плодови напитки, разцъфнали цветя и тропически ваканции.

Коралови интерпретации видяхме и в колекциите на мнозина от любимите ни дизайнери

и сякаш те насърчават използването му и експериментателския подход към цветовете.

Експериментирай и ти с него, ето как…

Модно поло (жение)

Малко шик за студените дни

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *