EXIT изживяването, което всеки меломан заслужава

И тази година фестивалът ще те срещне очи в очи с истински музикални легенди

0 коментара Сподели:

Ако нямаш идея що е то фестивалът EXIT, значи животът ти по тези географски ширини трудно може да се нарече интересен. В случай обаче, че само си чувал за фестивала и винаги си искал да изпиташ от първа ръка за какво става дума, но по някаква причина никога не си бил там, тази грешка може да бъде поправена още през 2019 година. И това лято, между 4-ти и 7-ми юли, братята сърби ще накарат Коачела да се изчерви, защото

в рамките на няколко дни гостите на фестивала от цял свят ще го раздават хипарски и ще се радват на свободата, която само добрата музика може им внуши.

Това лято EXIT ни е подготвил отбор музикални звезди, които не сме си и предполагали, че някога ще можем да видим на живо. Част от тях познаваме до болка, друга тепърва ще откриваме, но и в двата случая и ще бъдем истински щастливи, че сме успели да се "докоснем" до тях толкова отблизо. Ще ти представим само някои от имената, които ще разтърсят северна Сърбия тази година. За останалите ще трябва да почакаш още няколко месеца, но чакането ще си заслужава.

Една от най-дългоочакваните групи, които ще се появят тази година на сцената на EXIT, са любимите The Сure. Сигурни сме, че ще оправдаят очакванията, особено след като ще бъдат придружени от Greta Van Fleet, определяни като преродените Led Zeppelin. Не позволявай името да те заблуждава. Това не е дива дама рокаджийка, а група, съставена от трима братя и техния приятел от детството. Средната възраст на четиримата е едва 20 години и това само може да ни подскаже, че пътят пред тях ще бъде славен и започва сега.

Основната сцена, където обикновено купонът е най-силен, ще бъде разтърсена от метъл – такъв, какъвто го предпочитаме – дийп и мрачен. Ще видим легендата Фил Анселмо и неговата нова група The Illegals. Не обещаваме, че всичко ще е легално, но определено ще бъде земетръсно, особено когато към тях се присъедини гласът на Nightwish Таря Турунен, която се е посветила на особено успешна соло кариера.

Безстрашната ,,Експлозивна‘‘ сцена на фестивала ще бъде окупирана от норвежката блек метъл звезда Арктурус, както и от шведския представил на същия музикален жанр Entombed A.D. Освен тях на EXIT пристигат няколко легендарни групи, за да отпразнуват годишнините си.

Британската ска банда The Selecter, както и пънкарите Peter and the test tube babies ще отпразнуват 40 години на сцената, а Total Chaos пък ще отбележат три музикални десетилетия.

Както традицията повелява, и тази година ни очаква незабравимо преживяване на EXIT, така че те съветваме да букнеш датите в календара си отсега, а за да подсигуриш присъствието на сто процента – билети можеш да намериш тук. Повече информация за официалната туристическа агенция ще намериш тук.

Виж защо харесваме Лиор Сушард.

Също и кои са признаците, по които разпознаваме мечтания шеф.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *