InFocus: София на ролкови кънки

Днес ти разказваме една история в снимки

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

"Неоткритата красота" е темата на новия фотографски конкурс на Huawei InFocus Awards. Верен на своя откривателски дух, Huawei отново ни предизвиква да излезем от комфортната си зона. Единственото, което трябва да направим, е да покажем най-добрите си снимки и видеа, заснети с Huawei, като можем да го направим в цели 6 категории- #emotion tag, #hello, life!, #faces, #going the distance, #storyboard и такaвa за мобилната видеография – life now. Освен световното признание, което спечелилите ще получат (конкурсът е международен), има и награди. Как можеш да спечелиш 10 хиляди евро с една снимка разбери тук. Снимки за участие могат да бъдат подавани до 11-и август, а гласуването продължава до 19-и август – не забравяй да споделиш конкурса и с приятели, за да могат да гласуват за твоите снимки и да ти помогнат да спечелиш.

Със следващата галерия те предизвикваме да излезеш навън, за да разкажеш история. Ние заснехме нашата с Huawei P30 Pro в един от горещите дни на лятна София и решихме да ти я покажем, за да те вдъхновим да участваш в InFocus Awards и категорията #storyboard. 

София. Ролкови кънки. Една мацка на ролкови кънки пресича площад „България“, за да започнем началото на тази история. Спомням си за онзи клип на Chet Faker към парчето Gold, след който всички момичета искаха да се научат да карат ролкови кънки, а всички момчета искаха да са Chet Faker (да, дори на цената на неподредената брада), който да ги позлати на края на шосето. Йоанна може да е олицетворение на цялата блейд култура, не само тази в България, но и навсякъде. Качила се е на кънки за първи път, защото почти случайно се е озовала на Roller Bounce парти и веднага е прокарала, в кръга, с другите опитни мацки. Като в клипа на Chet Faker. Ех, Йоанна, ти трябваше да си там пред камерата, да се плъзгаш дълго по безлюдното шосе, да танцуваш в унисон с музиката и да ни накараш да се влюбим. А може би не, забрави за всичките клипове, за световното признание и остани в София. Обуй кънките и карай из нагорещения град, заведи ни в парка „Заимов“, където се събирате с другите кънкьори, начертай ни всички сложни и прости фигури и ни остави да те погледаме. Няколко минути стигат, за да се зарибим – по ролките, шарените дрехи, музиката и движението, по града и всичките му спортове, които освен че загряват мускулите ти, разказват и истории.

Лятото е всъщност автентична меланхолия.

Как да постигнеш морска къща в града – идеи тук.

Абонирай се за канала ни в YouTube, където не само разказваме, но и показваме любимите си места. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *