Йога пътешествие към успеха

Няколко стъпки към духовния свят

0 коментара Сподели:

Според Оскар Уайлд успехът е наука и ако имаш условията, ще получиш резултата. Но Оскар Уайлд не е написал „Портретът на Дориан Грей“ първия път когато е хванал химикал в ръката си. Никой не е написал нищо гениално, без да е писал преди това. Или с други думи: пишеш, пишеш, пишеш и колкото повече пишеш, толкова повече пишеш.

Така е и в живота.

Когато реших, че ще преподавам йога, започнах, като казах, че ще преподавам йога. Една приятелка ми каза, че има помещение, и се договорихме да го ползвам. Купих постелки, бонбони, вино и поканих много хора на първата ми практика. От многото поканени обаче почти никой не дойде. Това се повтори и на следващите няколко практики, а след още няколко практики моята позната реши, че повече няма да си губи времето с мен.

От тези първи стъпки като йога инструктор научих един урок: че мога да преподавам йога и това много ми харесва. Научих и друг урок: че „мога“ и „правя го“ ги делят доста стъпки.

Стъпка номер 2: започнах да пиша на йога студиа, изразявайки желание да преподавам йога в тях. Все пак студиата имат хора, а на мен ми трябват хора. Абсолютно изненадващо за мен от едно студио направиха „клик“ на моето предложение, а аз си казах, че след като мога, остава само да го направя. Така минаха няколко месеца и групата ми лека-полека започна да се сформира. Точно тогава обаче търпението на собственичката на клуба се изчерпа и последва урок номер 2: Вече освен че мога, знам и че ще стане, само трябва да разбера как.

Стъпка номер 3: Лежа си в леглото и мисля колко би било хубаво да преподавам в едно йога студио, което обичам и ми е близо до къщи, и решавам да позвъня в студиото. Позвънявам и по някаква невероятна случайност попадам на собственичката. Обяснявам ѝ за практиката си, къде съм преподавала, говоря стегнато, но смело и започваме комуникация по темата, а след време се разбрахме да преподавам там. Попаднах си на мястото, така да се каже, а и вече бях изчистила доста бъгове и погледът към практиката ми беше станал доста прагматичен: разбрах, че не трябва да говоря на хората за „енергия“; че не мога да преподавам това, което аз правя вкъщи; че трябва да започна от начално ниво на преподаване, независимо на какво ниво практикувам и др.

И така стъпка по стъпка правят коловоз, коловозът път и колкото повече пишеш, толкова повече пишеш. А Успехът върви ръка за ръка с Избора, който ще направим, със всеотдайността и старанието, които ще вложим в него, както и с щипка магия! Успехът също така върви с хората, които ще повярват в нас и ще застанат до нас, защото, когато вярваме в себе си,

Вселената ни изпраща правилните хора и много „енергия“ за реализация на тези неща, които са важни за нас.

И ако гледаме на живота си с очите на творци, всичко, което правим, ще е част от нашата творба. Защото творчеството започва точно в този момент, в който хванеш химикала или четката, а накрая, както казва Дориан Грей, героят на Оскар Уайлд: „Аз ще стана стар, ужасен и страшен, а този портрет ще остане винаги млад“.

От йогата към астрологията.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *