Новогодишни терзания и самозалъгвания: Мъжката гледна точка

С какво се залъгваме в началото на всяка година

0 коментара Сподели:

Правилно го е казал Божинката – „Новата година е като старата, само че е нова!”.  Никой друг съвременен философ няма да посмее да го каже по този начин, но затова гениалните неща обикновено са простите. През новата година хората си позволяват да дават стари обещания с нова надежда, че ще ги изпълнят. Ще ги разочаровам, но няма да успеят да го направят, защото според третото клише в този закачлив текст „Старите навици умират трудно”. Брус Уилис сигурно също може да каже нещо по въпроса за трудното умиране, но откакто го видях да рекламира Hell Energy drink, вече му нямам доверие и затова реших сам да проуча кои са старите обещания, които мъжете даваме всяка година като свои добри намерения, които постиламе по пътя към ада.

Обещавам следващият ремонт на „Графа“ да е успешен

Това го обеща един от майсторите на строителния обект и ми се иска да вярвам, че е искрен. Вътре в себе си обаче знам, че каквито и обещания да се дават, едно е ясно.  И след 50 години „Графа“ още ще е в ремонт. Има нещо особено легендарно в този процес. Напомня ми за крал Артур и меча му Екскалибур. Обектът сигурно няма да бъде завършен, докато не се появи най-достойният за него майстор. Именно той, избраният, единствен ще бъде в състояние да подреди плочките правилно и по цвят.

Обещавам повече да не изневерявам

Като си говорим за лоши стари навици, то този е направо кошмарен. Оправданията при нарушаването му варират от бях много пиян до този път вече беше за последно. Има обаче и друг вариант, ако според хороскопа ти тази година

Луната се пада да е в 3-ти дом, а жена ти в дома на съседа, то това е естествената реакция на едно разбито сърце с много бушуващи хормони.

Решението е да смениш жилището, а всеки път, в който ти се прииска да съгрешиш, да пиеш по едно топло мляко с какао. Сложиш ли му канела и лешници, става по-добро и от секса. Без майтап, лекува прелюбодейства всякакви!

Обещавам тази година да се задомя

Домът заема централна роля в тази класация. Това обещание може и да бъде спазено благодарение на функциониращия пазар за булки в Стара Загора. Ето една добра новина за всичките ми роднини и най-вече за баща ми, който ще престане да ми търси жена под път, над път и във всяка будка за цигари и алкохол. Звучи метафорично, но следва да се разбира буквално. Това ще успокои и онези, наредили се на опашка да играят  хоро на сватбата ми. Да се чуди човек какъв е този мерак да дадеш 100 лв. в плик и после да скачаш на „Бяла роза“, но нали съм душичка със сърце, кръстоска между разгонен лъв и срамежлива сърна, друго не ми остава. А и така баба ми най-накрая ще ме види в бяла рокля…

Обещавам да живея по-здравословно и да спортувам повече

Обещанията за здравословни диети и изтощителни тренировки са в графата добри намерения и са с най-голяма тежест през януари и по време на отчаян импулс за по-приятно за окото тяло около лятото. За съжаление това е едно от най-нарушаваните обещания, но не и от мен. Аз имам плочки, за която се интересува…

Обещавам повече да не мешам алкохолите

Това е следващото типично първоянуарско обещание и върви с отричане и от фъстъците, защото, след като си изпил литър концентрат, от какво друго да ти е станало лошо освен от гадното мезе?

Обещавам да започна да събирам боклуци разделно

Така или иначе се събираш разделно с боклуци от Студентски и с боклуци от Банишора, време е да го направиш и от екологична гледна точка.

Ако действително успееш да спазиш това обещание, то се превръща в полезен навик и добра перспектива за цялата планета.

Обещавам повече да не се ядосвам за глупости

Като се замисля, по-голям шанс има да оправят Графа. Все още говорим за улицата, приятелю, а не за Влади Ампов, дано не ми се разсърди. Предварително му се извинявам. Нали знаеш, че всички важни неща са глупости и всички глупости са важни неща. По същата логика не всички спешни неща са важни и не всички важни неща са спешни. Колко закачливо само, а? Който успее да спази това обещание, заслужава златен медал за проявеното търпение.

Скъпи читателю, да сме по-добри един с друг е най-доброто обещание, което можем да си дадем по всяко време на годината. Искрено вярвам, че ще направим света едно по-добро място, ако успеем да го спазим. 

А знаеш ли каква е истината за джуджетата на дядо Коледа?

Ако искаш да разбереш каква е женската гледна точка по темата с новогодишните терзания, чети тук.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *