Пет сериала, които да не пропускаме през януари

ТВ поредиците, с които да посрещнем Главоболието на годината

0 коментара Сподели:

Януари идва безкомпромисно като продължителен махмурлук, който сякаш никога няма да си отиде, но пък и с тежестта на големите надежди и обещания за ново начало. Ако не ви се започва нищо ново, а просто искате да продължите живота си такъв, какъвто вече сте си го направили, а именно прекрасен и лег-енд-арен, то може започнете поне един от петте сравнително нови, сравнително стари сериали, с които ви предлагаме да дадете на новата година едно може би не чисто, но забавно начало.

1. "Азбучни убийства" – The ABC Murders

Джон Малкович влиза в добре излъсканите обувки на легендарния образ, създаден от Агата Кристи – белгийския частен детектив Еркюл Паоро, – в тази трисерийна адаптация на романа на Кралицата на криминалетата „Азбучни убийства”. Действието на книгата, а и на сериала се развива през 30-те години в Англия, която се намира в период на сериозни сътресения и обществено разделение. За нещастие още с появата си на малкия екран Малкович рискува да си навлече гнева на заклетите фенове на Кристи (сред които и аз), защото няма да се появи с този така удивителен мустак, с който Паоро искрено се гордее. Решението да е без мустак е знак на авторите на сериала, че искат да представят един по-мрачен образ на иначе понякога будещия усмивки дребничък детектив, представян преди от икони на киното и театъра като Кенет Брана, Дейвид Сушей, Питър Устинов. Авторът на сериала Сара Фелпс казва: „Може би всички познаваме добре Поаро, но познаваме ли Еркюл?”.

2. "Невинният" – The Innocent Man

Любителите на поредиците на „Нетфликс” Making a Murderer и The Staircase ще се зарадват на това наше предложение. Сериалът е адаптация на единствения документален роман на Джон Гришам: The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town. За пореден път под микроскопа се поставят и разглеждат пукнатините в съдебната система на Америка, където човек „е невинен до доказване на противното”, но май само на хартия. Въпроси се задават за разследването на две убийства в малък град в Щатите – Ада,Оклахома, през 80-те – и противоречивите събития, които следват разследването на престъпленията. Поредицата в шест части представя нов доказателствен материал и хвърля светлина върху може би едно несправедливо обвинение и несправедливото съсипване на един човешки живот.

3. "Пречистване" – Rectify

Какво ще направите, ако трябва да съберете отломките от разбития си живот, след като сте били вкарани в затвора за 19 години? И то без вина виновни? Сериалът на „Сънданс ТВ” проследява живота на Даниел Холдън. Осъден на смърт след обвинение в изнасилването и убийството на 16-годишната си приятелка, нови доказателства разкриват, че не той е виновен за зверството. Холдън е освободен и изпратен у дома в малък град в Джорджия. Сега, в късните си 30 години, Даниел пробва да намери път към своите близки, приятели, семейство – нещо, което се оказва, че хич не е лесно, след като името ти е било забравено и забранено за толкова дълго време.

4. "Лесно" – Easy

Антология в осем епизода, която разглежда с хумор многото преобразувания на любовта и романтичните отношения, като всяка серия представя отделна история, развиваща се в Чикаго. Един от разказите е този за дългогодишна семейна двойка, която се опитва да разнообрази секса помежду си, а друг е за двойка артисти, чийто професионален и личен живот се сблъскват един в друг след прекарана нощ заедно. Не всеки епизод на Easy е велик, но със сигурност това е една от най-интимните и мили поредици, която може да намерим в интернет.

5. "Парфюм" – Pеrfume: SEASON 1

Едва ли човек, прочел романа на Патрик Зюскинд „Парфюмът”, ще подмине този сериал с лека ръка. Въпреки че веднага трябва да кажем, че тук има предимно вдъхновение от идеята, а не толкова да се следва историята на книгата и на последвалия я филм с участието на Бен Уишоу, Алън Рикман и Дъстин Хофман. Продукцията пренася историята от Франция през XVIII в. в наши дни. Група детективи тръгват по следите на злокобно убийство – на певица, чиито естествени човешки миризми са извлечени от тялото. Следователите стигат до група приятели, които се опитват да създадат уникален парфюм, като използват именно естествените човешки ухания. Бившите съученици са буквално обсебени от идеята си и са готови на всичко, за да я постигнат. Екипът зад сериала е немски, а продукцията се излъчва по „Нетфликс”.

Ако харесваш планината, ще ти допаднат тези снежни филми.

Виж кои са новогодишните обещания, които няма да изпълниш.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *