Най-добрият приятел на слънцето

Новата слънцезащитна серия на Eau Thermale Avène

0 коментара Сподели:

Не е новина, че слънцезащитните продукти често получават лоши отзиви. Твърде лепкаво, твърде мазно, прекалено много лъщи, оставя бели следи… това са само част от оплакванията на повечето хора. По тази причина нанасянето на слънцезащитен продукт започна да се асоциира по-скоро с неприятно усещане, отколкото с момент на удоволствие, въпреки че всеки е наясно каква е вредата от излагането на слънце. Естествено, в този ред на мисли настъпи ли моментът за така очакваната почивка по плажните ивици, в съзнанието неминуемо изниква следният въпрос: „Как спокойно да се наслаждавам на слънцето?“. Добрата новина е, че

имаме изключително компетентно решение на формулата плаж + слънце + загар + здрава и красива кожа – изгаряне – алергии

благодарение на специалистите по темата – Avène.

Нека започнем с важния факт, че дерматологичните лаборатории Avène притежават 25-годишен опит в сферата на фотозащитата и споменаваме това, за да стане ясно на какво се основава нашето доверие. Това е само основата. През 2018 г. те обновиха и формулата си, за да предложат по-голяма гама продукти и повече удоволствие при употреба, успявайки да осигурят на своите потребители оптималната защита за красива и здрава кожа. Налице е напълно обновената слънцезащитна серия за лице SPF 50+ и BRUME сатенен спрей SPF 30.

И двата типа продукти са подобрени така, че да елиминират изброените по-горе оплаквания на потребителите и да покрият напълно изискванията им за употреба и защита. Тук добавяме думата „защита“ още веднъж, този път отнесена към природата и отговорността към екологията, която Avène демонстрират. Абсолютно подкрепяме решението им, превърнало се тази година във факт,

слънцезащитните продукти Eau Thermale Avène да са разработени с минимизиране отпечатъка върху морската екосистема благодарение на строго селектираните съставки за постигане на биоразградимост и по-ниска степен на усвояване от морските организми.

Всъщност това не е единственият принос на дерматологични лаборатории Avène към природата. Заедно с Pur Project се ангажираха с проект за възстановяването на коралите в Индонезия и запазване на морската екосистема, като близо 2000 корали бяха засадени през 2017 г. в Югоизточна Азия, на крайбрежието на Бали.

Да се върнем обаче на темата, свързана с грижата за кожата през периода на горещите месеци. Обновената оранжева серия за лице SPF 50+ носи усещането за втора кожа. Тя притежава изключително абсорбираща способност благодарение на ново поколение силиций, който „поглъща“ излишната пот и себум, без да оставя бели следи и да прави „маска“. Иновативната Nude текстура се появява на едно ново ниво на сетивност и преоткрива удоволствието от козметиката. Слънцезащитната серия е лесна за нанасяне с гладки текстури, нелепнещи и без мазен ефект. С други думи продуктите се абсорбират бързо и гарантират сатенен, dry-touch завършек. Относно антиоксидантното действие, за да гарантират подсилен и допълнителен антиоксидантен ефект, Дерматологични лаборатории Avène прибавят двоен механизъм на действие чрез две различни съставки, а именно тиалидин с бързо освобождаване в кожата за незабавна защита и пре-токоферил с бавно освобождаване в кожата за удължено действие. За да си сигурен и спокоен за себе си и близките ти по време на слънчевите, топли дни, серията за лице SPF 50+ включва няколко обновени продукта и 2 нови, съобразени с различните видове кожа:

  • Ако твоята кожа е суха и чувствителна, можеш да избираш между КремSPF 50+ с иновативна, нежна и кадифена Nude текстура за истинско усещане на комфорт след нанасяне, и Тониран крем SPF 50+притежаващ същата формула, но обогатен с допълнително витамин С и отразяващи пигменти за сияен, натурален и равномерен тен.

  • За мазна, склонна към акне чувствителна кожа дерматолозите на Avène препоръчват Cleanance Слънцезащита SPF 50+, формулирана също с иновативна Nude текстура с dry-touchи матиращ завършек, без ефект „маска“ и без лъщене.

  • При нормална и комбинирана чувствителна кожа се довери на Флуид SPF 50+ с dry-touch ефект и nude текстура.

  • Тониран Флуид SPF 50+ е обогатен с витамин С и отразяващи пигменти и е за тези от нас, които искат кожата им да е със здравословен блясък, сияйна и с равномерен тен.

  • Практичният и удобен Reflexe solaire SPF 50+ е създаден в джобен формат, притежава Nude текстура с dry-touch ефект, гарантира безопасност и е перфектен за пътуване.

  • Създаден специално за нежната детска кожа, Reflexe solaire за бебета и деца SPF 50+ е без аромат, водоустойчив, прецизно формулиран за чувствителната им кожа и лесен за нанасяне на лицето и тялото.

Другата новост в каталога на Avène е Brume Сатенен спрей SPF 30

Лек и невидим, в пълен синхрон с най-новите тенденции при слънцезащитните продукти,

където сетивността е изключително ценена, новият продукт е с висока защита и се пръска равномерно и лесно върху кожата. Напълно практичен и приятен за употреба, спреят е с водоустойчива текстура, деликатен аромат и оставя прозрачен завършек върху кожата без мазен ефект. Една от най-силните му страни е, че е мултифункционален за лице и тяло и може да се впръсква от всяка посока на спрея (360 градуса употреба).

И накрая, след като ни стана напълно ясно как да превърнем слънцето в наш приятел и да се сдобием със секси здравословен загар, правим рязък завой към една друга грижа – тази за доброто ни настроение. И тук Avène си слагат подписа за качество, канейки ни на шестдневното им Лятнотурне по българското Черноморие под наслов „Защити колкото обичаш“. Е, май остана само да си вземем банския…

 

Ако морето не е твоето нещо, виж други водни забележителности съвсем близо до теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *