5 събития тази седмица под 10 лева

Практичната селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Ако си успял да се възползваш от четирите почивни дни и да изчезнеш за кратко от града, можем само да ти завиждаме. Но дори да е така, работната седмица все някога започва. Подготвили сме ти пет събития, които да разнообразят деня ти, без да те разоряват.

ПЛАКАТИ ПО ДОН КИХОТ

Дори и да си се скатал от четенето на „Дон Кихот“ в училище (и да не си наваксал по-късно), не пречи да посетиш изложбата, посветена на 400 години от издаването на романа. Тя съдържа избрани творби от Международното триенале на сценичния плакат и ще те запознае с работата както на знакови фигури в света на графичния дизайн като Алън Флетчър и Фил Рисбек, така и с по-малко известни у нас латиноамерикански творци. Ако изпуснеш откриването, ще имаш време до 3 май, за да разгледаш селекцията.
Кога: 19април, сряда, 19:00 – 21:00 ч
Къде: институт „Сервантес“, ул. „Света София“ №3Вход: свободен

СОФИЯ СРЕЩУ ПРОВИНЦИЯ – STAND-UP СБЛЪСЪК

Зарадва ли се на празната София през почивните дни? Или и ти беше в един от 150 000-те автомобила, напускащи столицата по това време? Какъвто и да е отговорът, ела в Studio 5, за да му се посмеем. Достатъчно е да имаш поне малко чувство за хумор и да си готов в края на вечерта да изпиеш едно с всички от София и околията.
Кога: 20 април, четвъртък, 21:30 ч
Къде: Studio 5, НДК вх. А3, пл. „България“ №1
Вход: 10 лв.

БАЗАР ЗА ФОТОГРАФИЯ "ОБЛИК"

Провежда се за четвърти път и вече има своите верни почитатели. Това е мястото да намериш нещо красиво за голата стена вкъщи, да се полюбуваш на таланта на страхотни български автори или просто да си поприказваш с хората зад обектива. Провежда се в градината на PhotoSynthesis, което пък значи, че спокойноможеш да изпиеш едно следобедно капучино, докато се радваш на новата си придобивка.
Кога: 22април, събота, 11:00 – 17:00 ч
Къде: PhotoSynthesis, бул. „Васил Левски“ №57Вход: свободен

СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО И ПРИРОДА: ДНИТЕ НА ЗЕМЯТА

Откакто ни попадна проектът Sea Chairна любимите ни Studio Swineпреди години, имаме особен афинитет към връзката между изкуство и екоактивизъм. Ето защо в Деня на Земята ни се струва съвсем подходящо да си поговорим за екологичните заплахи, пред които сме изправени, и как именно съвременното изкуство може да предложи начини за тяхното популяризиране.
Кога: 22 април, събота, от 14:00 до 16:00 ч
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Вход: 6/ 8 лв.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ПРИ СУ

За поредна година във Физическия факултет на Софийския университет ще се състои "Ден на отворените врати", където ще можеш да видиш любопитни експерименти, образователни лекции и да чуеш за най-новите научни открития. Ще разбереш повече за нашумелите екзопланети, телепортацията и квантовата механика; ще научиш как да си направиш суперкомпютър и кой вижда по-добре – пчелата, сепията или хамелеонът. Пълната програма можеш да видиш на страницата на ивента във фейсбук.
Кога: 22април; събота, от 10:00 до 16:00 ч
Къде: Физически факултет на СУ, бул. „Джеймс Баучер“ №5
Вход: свободен

Другите събития които сме подбрали за теб са по-скоро креативни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *