Дейвид Боуи – музикантът, който не познаваше граници

Намирам свобода само в ексцентричността

0 коментара Сподели:

Както сам обичаше да казва: „Винаги съм имал нужда да бъда нещо друго, различно от човек“. Всъщност Дейвид Боуи наистина беше присъствие, позиционирано отвъд рамки и статистика. Интелигентността, извираща от музиката му, не просто докосваше, тя променяше човешки съдби, без да съществува в тази посока. Естествено и съвсем нежно, като целия му образ.

Вярвайки до последно в силата на музиката, британският изпълнител беше един от най-смелите „рицари“ на това изкуство и

през целия си път не спря да експериментира, сприятелявайки се с всеки следващ стил. Рок, индъстриал, джънгъл, соул…

Звездата му в кариерата изгря през 1975 година, когато песента му Fame се превърна в абсолютен хит, а албумът „Младите американци“, в който Боуи се характеризира като „пластична душа“, макар и тогава да не се хареса на всички, бе запомнен като един от най-провокативните в историята. И с право. Ексцентричността не беше част само от творчеството, а воал на цялата му душа, който погали света и го накара да танцува. Неслучайно през 2002 година Би Би Си постави Дейвид Боуи на 29-о място в класацията за най-великите британци, а списание „Ролинг Стоун“ през 2004-та, го класира на 39-о място в списъка си на 100-те най-големи артисти на всички времена.

За жалост на днешната дата преди три години тази музикална легенда напусна нашия свят, но музиката му остана с нас. Нека днес си спомним за него и всичко, на което ни научи духът му, с 5 от най-докосващите му парчета.

Fame

Space Oddity

Heroes

Live on Mars

Starman

Сваляме шапки и пред сър Джо Кокър

Ето и кои са алтернативните парчета, които ни спечелиха през 2018-та

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *