Jurassic Park 3D

20 години след първото си излъчване, динозавърският епос „Jurassic Park”се завръща по екраните с преработено юбилейно 3D издание

0 коментара Сподели:

режисьор: Стивън Спилбърг
участват: Сам Нийл, Лора Дърн, Джеф Голдблум

Когато Стивън Спилбърг режисира екранния вариант на романа от Майкъл Крайтън през далечната 93-та, той създаде един невиждан до този момент шедьовър на визуалните ефекти. Много бяха опитвали да направят впечатляващ филм с динозаври, но това беше първият, в който влечугите действително всяваха страх. Не само, че „Jurassic Park” спада към най-печелившите филми на всички времена (повече от 900 милиона долара приходи), но и двадесет години по-късно е все така успешен. Тази седмица върви премиерно и в българските кина, като е задължителен за всеки, който иска да си спомни с умиление за 90-те.

Създателите на „Jurassic Park”изцяло са преработили оригиналната лента, следвайки най-новия холивудски тренд за модернизиране на филмови класики. Въпреки че някога не е работено според днешните стандарти за триизмерен филм, 3D ефектите на „Jurassic Park”са много сполучливи. Интересен факт е, че през 2014 е планирана премиерата на „Jurassic Park 4”, който ще бъде сниман изцяло с идеята да се излъчва в  3D, което обещава едно достойно продължение на култовите филми.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *