5 филма в Дома на киното, с които ще обиколим света

Снегът си вали, а ние се топлим с качествени филми

0 коментара Сподели:

Знаем, че предпочиташ да прекарваш януарските си вечери под топлата завивка. Знаем, че след работа бързаш да се прибереш по-бързо към тропическия си апартамент. Знаем го, защото и ние сме като теб, но и тази седмица приятелите ни от Дома на киното няма да ни позволят да се предадем на зимната летаргия. Приготвили са ни топла зала и вълнуващи прожекции. И тази седмица селекцията ни е разнородна и обикаля целия свят. Знаем, че обичаш Италия и Париж, но през следващата седмица се приготви за пътешествия и до Австрия и Багдад, и то без да напускаш топлината и уюта, за които мечтаеш. Приятно гледане.

ТЕ

Започваме с филм, осмиващ италианската политическа атмосфера. Вдъхновен е от противоречивата личност на бившия министър-председател Силвио Берлускони. Режисьорът Паоло Сорентино създава творба, осмиваща както представящия герой, така и днешна Италия, а на нас ни позволява да се насладим на една истински сатирична комедия, която не се страхува да е политически некоректна.

Кога: 12.01, събота, 14:00 часа
Къде: Дом на киното
Билети тук

ОСКЪРБЛЕНИЕ

Във вторник вечер те каним да се пренесеш заедно с нас в Бейрут, град, в който едно привидно безобидно спречкване ще застане в основата на сюжета във филма "Оскърбление". Героите Тони и Ясер са горделиви мъже, всеки прав сам за себе си и очакващ другият да се извини първи. Конфликтът между тях стига дори до съда. Тяхната история изважда наяве дребни предразсъдъци и дълго събиран гняв. А дали някой от двамата накрая ще отстъпи?

Кога: 15.01, вторник, 19:00 часа
Къде: Дом на киното
Билети тук

ПРИКАЗКА ЗА АСТРИД

Известната писателка е докоснала толкова много детски съдби с невероятните си истории и емблематични герои, че няма как да не погледнем с ентусиазъм към филма, разказващ нейния собствен живот. Ще разберем какво е вдъхновило появата на една от най-любимите литературни георини – Пипи, по страниците на белия лист. Ще минем през перипетиите на авторката, за да разберем какво я е превърнало в твореца, който толкова много обичаме.

Кога: 16.01, сряда, 16:30
Къде: Дом на киното
Билети тук

МЪЖЪТ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН

През малкия петък ще си позволим да останем запленени от историята на Садиг, който след 17 години в затвора мечтае единствено да се завърне в родния си Келбаджар в Нагорни Карабах, където умират неговите родители. Убеден е, че няма какво да го спре по пътя към дома – нито военните забрани, нито минните полета. Но пътят към родното място се оказва по-труден, отколкото си го е представял. На третия ден след излизането му от затвора Садиг получава неочаквана подкрепа от необичайно място. Тази история за силата на човешкия дух ще сгрее дори и най-измръзналата от януарския студ душа.

Кога: 16.01, сряда, 19:00 часа
Къде: Дом на киното
Билети тук

ДА ПЕЕШ В ПАРИЖ

След като минахме през Австрия и Италия и поседяхме известно време в Бейрут, накрая искаме да те заведем в Париж на пътешествие, което сме сигурни, че ще ти хареса. Ще проследим съдбата на един певец, самороден талант, чийто живот не е дълъг, но пък успява да влезе в историята. Той е гласът на Казахстан – Амре Каваубаев. На 37 му предстои да стъпи за първи път на голямата парижка сцена. Славата го открива сравнително късно, но пък му носи невероятни запознанства.

Кога: 17.01, четвъртък, 19:00 часа
Къде: Дом на киното
Билети тук

Виж кой триумфира на наградите ,,Златен глобус''.

Виж кои са сериалите, които да не пропускаш през януари.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *