Михаил Билалов излиза на сцената само по парфюм

Защо актьорът ще се събуди гол под прожекторите на „Българска армия“ – чети нататък…

0 коментара Сподели:

Обичаният от всички Михаил Билалов, когото помним с не една и две знакови роли както в киното, така и в театъра, ни изненадва подобаващо за началото на 2019 година с чисто нова роля. Актьорът ще се събуди гол на театралната сцена, а причината това да се случи е ролята му във френската комедия на абсурда „Двама съвсем голи мъже“, която предизвика фурор в Париж и се очаква с нетърпение и на родна територия.

Премиерата на постановката, която за нищо не бихме пропуснали, е на 13 януари от 19.00 часа в Театър „Българска армия“, като с нея Русенският театър гостува на столичната сцена.

В „Двама съвсем голи мъже“ Билалов е в ролята на уважавания парижки адвокат и баща на две деца Ален Крамер, който се събужда гол на дивана в семейния си хол до своя колега – младия юрист Приу (Йовко Кънев). Ситуацията е, меко казано, конфузна – никой от мъжете няма нито спомен, нито обяснение как се е стигнало дотук. Ядосан, героят на Билалов взима пушката и набира номера на полицията. Бързо обаче се отказва да търси справедливост, след като си дава сметка колко двусмислено е положението му. Напрежението се вдига до крайност, когато вкъщи се прибира съпругата му Катрин (Петя Венелинова). За да спаси брака си и в отчаян опит да възстанови истината за себе си, Крамер изгражда камара от лъжи и попада в нови недоразумения.

Освен от абсурдните ситуации комичният ефект се засилва от ударния диалог, интелигентните обрати и силната актьорска игра. Михаил Билалов разтърсва публиката от смях още в първата минута на представлението, а младият Йовко Кънев, изправен пред него с възглавница, скриваща притеснението му, не му отстъпва в нито една сцена. Зад „Двама съвсем голи мъже“ застава Николай Урумов, който в последните години натрупа сериозен опит в неустоимата френска комедия.

В хитовите „Името“ и „Прощална вечеря“ той направи брилянтни актьорски дуети с Михаил Билалов, а сега демонстрира таланта си и като режисьор.

Драматургът на пиесата – нашумелият французин Себастиан Тиери, също обича да експериментира, а понякога – и да скандализира. Освен на високата булевардна комедия той е майстор и на провокацията. През 2015 г. излезе гол на церемонията по раздаването на театралните награди „Молиер“. Така Себастиан протестира пред френската министърка на културата в качеството си на синдикален лидер. На фона на всичко това не мислим, че е нужно да ти подсказваме къде ще бъдем на 13 януари. „Двама съвсем голи мъже“ те очаква от 19:30 часа.

За още развлечения – виж 5 сериала, които да не пропускаш през януари.

Или пък заложи на 5 книги, които са вдъхновили номинираните екранизации.

Може и просто да ни последваш в инстаграм, което почи сигурно ще ти гарантира късмет и просперитет през новата година.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *