Shoe designer of the moment

Любовта на всяка една жена минава през... обувките

0 коментара Сподели:

София Уебстър е една от изгряващите звезди, които намират своето място измежду утвърдилите се имена. Доказателство за това е, че обувките на британката вече се носят от жени като Анна Делло Руссо и Мирослава Дума. Любовта на София към обувките се заражда по време на обучението й  в Кралския колеж по изкуствата в Лондон и в Cordwainers College, през който е минал и Jimmy Choo. Момичето от Острова печели куп признания: модна награда за върхови постижения (когато е още в колежа) през 2008 година, Drapers Designer Student – обувки на годината (2009 ), както и награда от Condé Nast за нов дизайнер на годината (2012) и престижната награда на British Fashion Council NEW GEN, при това два пъти.

София приема и предложението на Nicholas Kirkwood за стаж, при когото остава в продължение на две години и благодарение на помощта му създава първата си колекция обувки. Родената в Лондон 28-годишна дизайнерка вече може да се похвали със завидни успехи, благодарение на нестихващата си креативност и иновативност при създаването на обувки. А нейните модели са типично британски – с нахален момичешки вид и в бонбонени цветове. София определя поп културата като свой основен извор на вдъхновение и казва, че е склонна да се учи от големите дизайнери, тъй като иска да постигне техния успех. Когато твори предпочита да слуша любимата си музика или да разглежда творби на някой художник. Обувките от колекция Resort 2014 (която е нейна трета подред) са произведени в Бразилия и се отличават с изваяна скулптурата на обувката по крака, точки, кожени апликации, както и много, ама много блясък.


Тези обувки определено са за смели момичета, а както дизайнерката се изрази: „Става въпрос за това да играеш, но да го правиш по стилен начин”.

Последното пък ни напомня за Мария Илиева и новия й клип "Играя стилно". Виж го и да прочети интервю с певицата.


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *