Иновативни графити ще украсят 32 локации в Пловдив

По инициатива на любимата ни телевизия „ММ“ проектът „Европа в капки поезия“ оживява чрез графити по нова технология

0 коментара Сподели:

Както и да виждате откриването в Пловдив по повод Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г., ние все пак мислим, че определено има какво да видим през тази година в любимия ни град под тепетата, и следващите редове го доказват. С нескрит кеф ти съобщаваме, че графити по революционна технология ще бъдат представени за пръв път в Европа като част от домакинството по проект на първата музикална телевизия в България „ММ“. Те ще се виждат само когато вали или се намокрят, и ще се разградят сами до 10 седмици, след като са направени.

На 32 локации в града пловдивски екип от графити художници ще напръска със специална течност предварително изготвените шаблони със стихове от песни за проекта „Европа в капки поезия“.

Събитие с такъв мащаб  с използване на иновативния спрей се прави за първи път в Европа. До момента с тази технология са осъществени проекти само в Америка и Австралия. Стиховете са откъси от текстове на емблематични изпълнители и песни на 28-те държави – членки на ЕС. Част от надписите са на езика на съответната страна. Българските текстове, разбира се, ще бъдат най-много – цели 5, а три от тях са избрани от зрителите на първата ни музикална телевизия „MM“, по чиято идея, както споменахме, е оригиналният проект. Повечето от стиховете, които ще откриеш по улиците на Пловдив, са на едни от най-обичаните и популярни изпълнители на Стария континент, както и на нови таланти от страните от Европейския съюз.

Технологията е екологична и напълно безвредна, за което получава нашите адмирации, а задачата за графичното изпълнение по проекта е възложена на  художничката Симона Кожухарова. Естествено нейно подкрепление ще е екип от пловдивски артисти начело с Димитър  Механджийски – Stern, който ще осъществява логистиката и полагането на надписите на място. Най-приятното е, че ще има игри в социалните мрежи, чрез които всички ние ще трябва да откриваме надписите, да познаваме езика, държавата или изпълнителя, да се отбелязваме от съответното място и да печелим награди.

Проектът „Европа в капки поезия’’ ще се осъществи на три етапа през цялата 2019 г. (зимен, летен и есенен), като стартът се очаква в края на януари и ще бъде обявен допълнително. За финал споделяме, че нямаме търпение както и да завали, така и да открием новите графити локации в Пловдив, а теб те чакаме там за общо селфи. Оглеждай се добре!

За още фън – може да видиш 10 реклами от 2018, които направо ни скриха шапката.

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Ако пък не ти се занимава с нищо – нашият инстаграм е изцяло твой.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *