ЛЮБОВ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

През какви изпитания минава връзката ви, когато не живеете в една и съща държава

0 коментара Сподели:

Връзките от разстояние не са толкова безметежни, колкото ги изкарват американските романтични комедии. Всъщност са като гръцка трагедия, в която главни герои са самотата, развратът, изневярата и изкушението. Малко или много е като изключително строга диета – подлагаш тялото и духа си на изпитание и наблюдаваш колко още ще издържат, преди да се пречупят. Има хиляди причини, да се отделиш временно от партньора си, било то, за да се развиваш професионално, да търсиш нови хоризонти, или просто защото сте си писнали един от друг и имате нужда от промяна. Каквато и да е причината, и на двамата ще ви се разкаже играта. Ако сте заедно от съвсем скоро, по-добре си спестете мъките. Накрая ще се окаже, че той не е от типа, който се жени, или тя харесва кучета, но мрази неговата котка, и цялото въздържание и чакане са били напразни. А ако все пак решите да си го причините, със сигурност ще минете през няколко фази, които или ще ви снабдят с прекрасни истории, с които да забавлявате внуците си някой ден, или ще са причина да направите някои генерални промени в живота си.

За всички фази важи:

Не гледай романтични филми, (нито "Забвение" с Том Круз) и каквото и да правиш, при абсолютно НИКАКВИ обстоятелства не бъди глупакът, който излиза с влюбена двойка.

 

НА ПОЧИВКА

Това е самото начало, когато може би дори сте заминали заедно, за да изкарате няколко последни дни в уединение на новото място, изпълнени с любов и надежди. Още не сте реализирали напълно какво се случва, всичко ви се вижда доста абстрактно и вълнуващо, и дори не си представяте какво ще бъде, когато единият от вас си хване самолета за вкъщи. Засега се наслаждавате на времето заедно, не се карате, правите повече секс от обикновено, в стил "като за последно“ и се опитвате възможно най-дълго да не мислите за това как съвсем скоро ще ви се наложи да свалите розовите очила и да продължите с ежедневието си, но не като двойка, а като сингъл.

 

САМОЗАБЛУДА

любов от разстояние, връзка от разстояние, long distance

Този период започва някъде след около пет седмици, в които не сте се виждали. Отличава се с изключително оптимистични изказвания от типа "Ще се справим!", "Това само ни сближава!", "Не, няма никакъв проблем да излезеш на вечеря с бившия/ата!". Дали защото сте си го наумили от инат или искате да докажете на себе си, че можете, вие сте убедени, че разстоянието не влияе на връзката ви. Ако сте половинката, заради която имате long distance, се опитвате да сте толерантни и да проявявате разбиране към опитите на партньора ви да се разсейва, докато ви няма, но това ви коства неимоверно много усилия, търпение и доверие.

Като изключим очевидния проблем на връзките от разстояние, някъде по същото време започвате да забравяте познатия допир и блаженото усещане, свързано с него. А желанието да го получавате редовно не изчезва. Кофти работа. Но си казвате, че е само временно, а нагонът се е засилил най-вероятно от горещините.

 

РАЗДРАЗНЕНИЕ

любов от разстояние, връзка от разстояние, long distance

Как ще се развива връзката ви занапред много зависи от именно тази фаза. Стигнали сте до един момент, в който всеки си има своето ежедневие, и ви става все по-трудно да помествате десетте минути скайп в така или иначе оскъдното ви свободно време вечер. Чувствате се обвързани с компютъра (освен, ако нямате iPhone, защото приложението на скайп за Андроид е пълен провал), постоянно се обяснявате на приятели как трябва да се прибирате, за да се чуете, а всъщност нямате какво да си разказвате, понеже животът си върви и без да се случват някакви забележителни събития. Принципно, има два варианта как ще се развият нещата оттук нататък.

А) WORST CASE

Отегчавате се от ситуацията, търсите утеха при "добър приятел“, готов да откликне на нуждите ви. Пълното клише.

Б) CYBER SEX

А вие си мислехте, че връзката ви не може да се развие от разстояние. Както и със секса на живо, това обикновено ви решава всичките проблеми в дългосрочен план от около няколко дни до седмица. Гаджето ви така или иначе ще гледа порно, а по този начин поне имате quality time заедно, в което не си лазите по нервите.

 

РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ

любов от разстояние, връзка от разстояние, long distance

Такава няма. Истината е, че както всяка връзка, и тази от разстояние изисква много, ама много усилия и вложен труд. Това не пречи да има романтика, но само с романтика няма да се оправите. Трябва да има доволна доза прагматизъм в мисленето ви, да сте готови да избирате между кино с приятели и една десета самолетен билет. А и няколко голи снимки не биха навредили.

Ако все пак не ви потръгнат нещата и се наложи да се разделите, хвърли един поглед на статията ни "Да загубиш партньора си".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *