Dream Curls: Яна Стоева

Един ден си легнах с мокра коса, а на сутринта се събудих къдрава...

0 коментара Сподели:

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни към африкански, къдриците имат инфекциозен ентусиазъм и оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и

в поредица от кратки интервюта си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме "къдравите им истории" и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото, както е казал поетът… Curls run the world.

Тя е човек, заобиколен с изкуство от самото си начало… даже и преди това. Родителите ѝ са художник и дизайнер, бабите и дядовците ѝ също са били хора на изкуството. По професия е графичен дизайнер. Любим ѝ е лого дизайнът, но не се ограничава с него, а прави още web, всякакъв принт, илюстрации, рисуване в различни художествени техники, работи с керамика, прави бижута, шие дрехи – рокли, блузи, пуловери, дори палта и всичко това, докато отглежда двете си деца. Явно за продуктивността няма абсолютно никакви ограничения.

Тайната мечта на Яна е да има бранд за свои дрехи, но всъщност на този етап стои и развива семейния, за който сме ти разказвали и преди OURHOOD, покрай който се учи на маркетинг и куп други неща, които изисква развитието на собствен бизнес. Портфолиото ѝ можеш да разгледаш тук, Инстаграм профилът ѝ е тук, а надолу пък съвсем небрежно ни отговаря на стандартните "къдрави" въпроси.

Какъв е характерът на косата ти?

Често е в различно настроение – някой път по-къдрава, друг път по вълниста, а сутрин ѝ е рошаво.  

Има ли връзка между него и твоя?

Досега не съм се замисляла, но може и да има… Емоциите са моят двигател, което със сигурност носи променливи настроения. Но за сметка на косата ми аз съм в постоянно търсене на баланса.  

Как се промени връзката ви през годините?

Косата ми се накъдри през пубертета.

Един ден си легнах с мокра коса, а на сутринта се събудих къдрава! Което си беше life changing moment.

Иначе в училище се боядисвах лилава и се изправях с ютия. Другото по-интересно е, че се подстригвам сама. А няколко пъти правих рязка промяна с по близо две педи разлика в дължината! Сама!

Колко често се случва да те заговарят заради нея?

Преди се случваше постоянно, сега по-рядко. Случвало ми се е непознати хора да искат да я пипат, мачкат…! Което си е доста странно и не особено приятно.

Най-тъпата (яката) свалка, която беше провокирана от къдриците ти?

Отдавна не ми се е случвало и това, но са ми казвали неща от сорта на “много обичам къдрави мацки” или ”ти си моят тип момиче – къдрава”. Много мразя да се слагат хората под общ знаменател…

Три неща, без които не може тя?

Със сигурност не може без балсам, иначе къдриците са тотален mess, фиби, иначе ми застава пред лицето и нищо не виждам, а на морето се чувства и изглежда най-перфектно… а на мен там най-малко ми пука за това.

А ти?

Аз не мога без много неща! Може би, ако трябва да ги сведа до 3 – смеха и любовта на семейство ми, дизайн и изкуства и морски/горски пътешествия. Но

приятели, музика, капучино, вино, слънце и сладко също са неща, без които не мога.

С какво съвместяваш грижите за нея? 

С много неща, от които почти не ми остава време за нея. Живота ми се превърна в шантаво съчетание на гледане на бебе и дете + домакинство, с развитие на собствен бизнес. Занимавам се с маркетинг, бранд развитие, графичен и продуктов дизайн + още 100 неща.

Проектите, по които работиш и са поне толкова развълнувани, колкото косата ти?

OURHOOD се превърна в най-вълнуващия ми проект досега. В него виждам толкова много потенциал. През него развивам ново поле на въображение, нови мечти, предизвикателства, нов начин на мислене, имам пълна свобода. А най-вълнуващото е, че ние определяме посоката и темпото на развитие. С Любо го възприемаме като третото ни дете.

Друга къдрава мацка, на която се кефиш?

Ето една, на която попаднах току-що (виж тук). Иначе Lianne La Havas е много яка.

Песента, на която къдриците ти пружинират най-добре?

Ооууу, много са! Но ще ви поздравя с тази шантава група, в чийто пърформанс припознавам къдравостта си. (гледайте клипа) 

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Всички къдрави мацки сме събрали тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *